HDP eşbaşkanları ve 10 vekil gözaltına alındı

Terör soruşturması çerçevesinde, daha önce çağrılmalarına rağmen ifadeye gitmedikleri gerekçesiyle HDP Eş Genel Başkanları Demirtaş, Yüksekdağ ve beraberinde 10 partili milletvekili gözaltına alındı. Ziya Pir sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ve beraberinde 10 partili milletvekili gözaltına alındı. Terör soruşturması çerçevesinde, daha önce çağrılmalarına rağmen ifadeye gitmedikleri gerekçesiyle Demirtaş Diyarbakır'daki evinden, Yüksekdağ ise Ankara'daki evinden ekiplerce alındı. 

Yapılan operasyonlarda gözaltına alınan diğer milletvekillerinin isimleri şöyle:

Ferhat Encü, Leyla Birlik, Selma Irmak, Abdullah Zeydan, İdris Baluken, Sırrı Süreyya Önder, Ziya Pir, Gülser Yıldırım ve Nursel Aydoğan, İmam Taşçıer.

Hakkında yakalama kararı bulunan HDP milletvekilleri Faysal Sarıyıldız, Tuğba Hezer Öztürk’ün yurtdışında olduğunun tesbit edildiği, gözaltı kararları olan Nihat Akdoğan ile ilgili süreç devam ettiği bildirildi.

Ziya Pir serbest bırakıldı

Aynı soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve savcıya ifade veren HDP Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir ise, adlı kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Pir'e yurt dışı yasağı getirildi.

Demirtaş için tutuklama talebi

Diyarbakır'da Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında evinde gözaltına alınan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bu sabah avukatı ile birlikte adliyeye çıkarıldı.

Diyarbakır Adliyesi'ne çıkarılarak savcıya ifade veren HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, tutuklanma istemiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

Yüksekdağ adliyede

Aynı soruşturma kapsamında gözaltına alınan partinin diğer Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın da Ankara’dan Diyarbakır’a getirildiği öğrenildi.

Aynı soruşturma kapsamında bulunan haklarında Diyarbakır’da soruşturma açılan 6 milletvekilinin ifadeleri alındıktan sonra mı karar verileceği, yoksa ayrı ayrı mı karar verileceği öğrenilemedi.

Ankara'dan Diyarbakır'a getirilen HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ da adliyeye sevk edildi.

HDP'liler hakkındaki fezlekeler neydi?HDP'liler hakkındaki fezlekeler neydi?

İçişleri Bakanlığı'ndan açıklama

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Diyarbakır, Şırnak, Hakkari, Van ve Bingöl Cumhuriyet Savcılıklarının ilgili kolluk birimlerine verdiği talimatlar doğrultusunda 11 milletvekilinin adli mercilere götürülmek üzere yakalama işleminin gerçekleştirildiği kaydedildi.

İçişleri Bakanlığı, hakkında yakalama kararı bulunan HDP milletvekilleri Faysal Sarıyıldız, Tuğba Hezer Öztürk’ün yurtdışında olduğunun tesbit edildiği, gözaltı kararları olan İmam Taşçıer ve Nihat Akdoğan ile ilgili sürecin devam ettiğini bildirdi.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Yürütülen soruşturmalar kapsamında ifade vermeye gitmeyen HDP'li Milletvekillerinden Ferhat Encü, Leyla Birlik, Selma Irmak, Abdullah Zeydan, Selahattin Demirtaş, İdris Baluken, Figen Yüksekdağ Şenoğlu, Sırrı Süreyya Önder, Ziya Pir, Gülser Yıldırım ve Nursel Aydoğan gözaltına alındı.

HDP Genel Merkezi'nde operasyonHDP Genel Merkezi'nde operasyon

Bu konularda ilginizi çekebilir