HeidelbergCement'in ilk çeyrek karı 253 milyon euro

İnşaat malzemesi üreten firma 2011'de ilk çeyrek karını yüzde 48, toplam satışlarını da yüzde 19 artırdı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Dünyanın en büyük inşaat malzemeleri üreticilerinden HeidelbergCement, ilk çeyrekteki karlılığını yaklaşık yüzde 48 artırarak 171 milyon eurodan 253 milyon euroya yükseltti.

HeidelbergCement'ten yapılan açıklamada, Türkiye'de Sabancı Grubu ile Akçansa'da ortaklığı bulunan Almanya'nın dev kuruluşu HeidelbergCement'in, 2011'in ilk çeyreğinde karlılığını yüzde 48 artırmanın yanında grubun toplam satışlarındaki yüzde 19'luk yükselişin, dünya genelinde ekonomik iyileşmenin hızlandığının bir göstergesi olarak yorumlandığı ifade edildi.

Açıklamada, grubun yılın ilk çeyreğindeki cirosunun, geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 19 artış göstererek, 2 milyar 180 milyon euro'dan 2 milyar 602 milyon euro'ya ulaştığı bildirildi. Açıklamaya göre, vergi ve amortisman öncesi karlılık da, aynı dönemde yüzde 48 artarak 253 milyon euroya yükseldi. Geçen yıl bu dönemde şirketin karı 171 milyon euro seviyesinde bulunuyordu.

Finansal başarıda 'tilki' formülü

HeidelbergCement grubu, bu yılın başında finansal ve operasyonel alanda mükemmelliği yakalamak amacıyla, üç yıllık "Tilki 2013" kod (FOX 2013 – Finansal ve Operasyonel Mükemmelik) adlı programı uygulamaya koydu. Gruptan yapılan açıklamada, "Tilki kod adlı programın ilk üç ayda başarıyla uygulandığı" bildirildi.

Bu programın uygulanması sayesinde, faiz indirimi ve borç yapılandırmasıyla birlikte grubun finansal sonuçları geçen yıldan 42,9 milyon euro daha iyi gerçekleşti. 30 milyon euro tasarruf edildi. Yılın ilk çeyreğinde Heidelbergcement'in net borç miktarı da 330 milyon euro azalarak 8,6 milyar euroya indi. Böylece şirket borçluluk oranı yüzde 71'e geriledi.

Afrika ve Rusya;da yapılan yeni yatırımlarla birlikte HeidelbergCement grubunda çalışan sayısı da 53.771 kişiye ulaştı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir