Hektaş, tarımda lojistik üs olmayı hedefliyor

Özbek, "Tarım ilaçları üretimi, pazarlaması ve tüm teknik destekleri alanında bir lojistik üs haline gelmeyi hedefliyoruz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Emre KAYAY

GEBZE- Zirai mücadele alanında faaliyet gösteren Hektaş, önümüzdeki dönemde tarım ilaçları ve pazarlaması açısından ülkemizin lojistik üssü olmayı kendine hedef olarak belirledi. "Tarımın Doktoru" sloganıyla 55 yıldır hizmet veren ve sektörde yüzde 20 paya sahip Hektaş'ın 250'den fazla ürün çeşidi bulunuyor.

Önümüzdeki dönemde Pazar liderliklerini koruyacaklarını belirten Hektaş Genel Müdürü Ziraat Yüksek Mühendisi Dr. Tahsin Özbek, "Üretim ile pazarlama açısından Hektaş'ı lojistik üssü haline getirmeyi düşünüyoruz. Bunun için büyük bir çalışma yürütüyoruz" diye konuştu. Özbek, "Şu anda birçok uluslararası şirketin Türkiye'deki distribütörlüğünü de yapıyoruz.

Ayrıca çalıştığımız uluslararası şirketlerin Türkiye'deki partnerliğini yürütürken bu ilişkilerimizi daha da ileriye taşımak istiyoruz. Bunun yanında en önemlisi ihracat yaptığımız coğrafyayı genişletmenin yanında Hektaş'ı özellikle tarım ilaçları üretimi, pazarlaması ve tüm teknik destekleri alanında bir lojistik üs haline getirmeyi hedefliyoruz. Önümüzdeki döneme yönelik GAP ve ihracatımız bakımından çok önemli bir lokasyonda yer alan Urfa tesisimizle ilgili çalışmalara da yoğun bir şekilde devam ediyoruz" bilgilerini verdi.

Hektaş'ın ticari alan haricinde üretici düzeyinde de başlı başına bir marka olduğunu vurgulayan Özbek "Özellikle ürün gamımızın büyük bir kısmını oluşturan bitki koruma bölümünde marka olan ürünlerimiz olduğu gibi, Hektaş ismi üretici bazında kendi alanında en fazla bilinen marka" dedi.

Özbek, "Pazarımızda yüzde 20'lik bir oranla lideriz" diyerek, "Portföyümüzde başta insektisitler, herbisitler, fungisitler ve bitki büyüme düzenleyicileri olmak üzere yaprak ve damlama gübrelerinden oluşan değişik kategorilerde birçok ürün var" ifadelerini kullandı.

Bu yılın ilk çeyreğinde, küresel finans krizinin olduğu 2009'a göre yüzde 16 oranında büyüme yakaladıklarını ve büyüme trendi içinde bulunduklarını vurgulayan Özbek, günümüz itibariyle ağırlıklı olarak Kıbrıs, Azerbaycan, Ürdün'e ihracat yaptıklarını önümüzdeki dönem içinde Türki Cumhuriyetler'le birlikte Ortadoğu'ya da ihracat yapmayı planladıklarını kaydetti.

Eğitim ve bilgi işlemin altyapısına 1 milyon dolar

Gebze'deki tesislerinde daha modern formülasyonlar üretebilmek ve 7 bölgedeki faaliyetlerini daha da etkin hale getirebilmek için 1 milyon dolardan fazla bir yatırım planları olduğunu vurgulayan Özbek, şunları söyledi: "Satış ve teknik destek ile eğitim faaliyetlerimizi daha etkin hale getirmek için tüm bilgi işlemimizin alt yapısını geliştiriyoruz. 1 milyon dolardan fazla bu iki yatırımımızı da 2011 yılının başında faaliyete geçirmeyi hedefliyoruz."

Bu konularda ilginizi çekebilir