Hem AB, hem Türkiye esnek olmalı

Rasmussen, Afgan ordusuna eğitim veren daha fazla askere ihtiyaç bulunduğunu bildirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, sosyal paylaşım ağı "facebook"taki sayfasında, Türkiye ziyaretiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Türkiye ziyaretinin öncesinde "facebook" adresindeki sayfasında yayımladığı mesajında Rassmussen, NATO Genel Sekreteri olarak ziyarette bulunacağı Türkiye'de gündeminde birçok önemli başlık bulunduğunu belirtti.

Rasmussen mesajında "Türkiye NATO için önemli ve Kabil insanının güvenliğini sağlamada mükemmel bir iş çıkarıyor. Türkiye'nin anahtar bir role sahip olduğu AB ile NATO arasındaki ilişkilerde gelişme görmek istiyorum. Hem AB hem de Türkiye esneklik göstermeli" ifadelerine yer verdi.

"Daha fazla asker lazım"

Rasmussen Türkiye ziyaretinde, kasım ayında Lizbon'da yapılacak NATO zirvesi öncesi yapılacaklar ile NATO-AB ilişkilerinin nasıl geliştirileceğini ele alacaklarını kaydetti.

Anders Fogh Rasmussen'e NATO Stratejik Belgesi'nin ziyaretin gündemindeki ana başlık olduğu anımsatılarak, bu konudaki öncelikleri soruldu. NATO'nun modernize edilmesi gerektiğini ifade eden Rasmussen, gelecekte terörizm ve dijital saldırılara karşı NATO'nun kapasitesinin geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye'ye Afganistan ile ilgili bir özel mesajının olup olmayacağının sorulması üzerine de Rasmussen "Diğer müttefiklere verdiğim mesajı, yaptığım çağrıyı Türkiye'ye de yapacağım" dedi. Rasmussen, Afganların kendi ülkelerinde daha fazla sorumluluk alabilmesinin önemine dikkat çekerek, Afgan ordusuna eğitim veren daha fazla askere ihtiyaç bulunduğunu bildirdi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir