”Hemşehri sözcüğü Ankara'da yaşayanlar için”

CHP Ankara Büyükşehir adayı Karayalçın 'Hemşehrilik gelirinin sadece Karadenizlilere verileceği' iddialarını yanıtladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın, "Hemşehrilik gelirinin sadece Karadenizlilere verileceği" dedikodusu yayıldığını bildirerek, "Ben Ankara'da yaşayan herkesi kastediyorum" dedi.

Karayalçın, eski CHP Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında yaptığı konuşmada, seçmenlerin, seçmen listelerindeki bilgilerini kontrol etmelerinin önemli olduğunu belirtti.

Ankaralı seçmenlerin seçmen listelerindeki bilgilerini kontrol ettiğine inandığını ifade eden Karayalçın, ancak henüz listelere bakamayan Ankaralılardan da 30 Ocak Cuma gününe kadar listeleri gözden geçirmelerini istedi.

Karayalçın, muhtarlıklara gidemeyen seçmenler için CHP'nin bu bilgileri internet üzerinden görebilme imkanı sunduğunu bildirerek, isteyenlerin "www.chpankarail.org.tr" ya da "www.ankaraseçmen.com" internet adreslerinden faydalanabileceğini söyledi.

Karayalçın, belediye başkanı olduğu dönemde olduğu gibi bu seçim sürecinde de "Hemşehri" sözcüğünü sık sık kullandığına işaret ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Vatandaş sözcüğünü kullanmayı doğru bulmuyorum. Bir bakanlık için, merkezi yönetim için yurttaş, vatandaş sözcükleri kullanılabilir. Yerel yönetimler için kullanılması gereken hemşehri sözcüğüdür. Zaman zaman hemşehri sözcüğüyle kimleri kastettiğim soruluyor. Ben Rize ve Samsun kökenliyim, Doğu Karadenizliyim. Hemşehri dediğimde Karadenizlileri kastettiğim düşünülüyor. Karadenizliler de hemşehrim ama ben hemşehri sözcüğüyle Ankara'da yaşayan herkesi kastediyorum. Bunu özellikle 'Hemşehrilik Geliri' projemden dolayı sık kullanıyorum. Hemşehrilik gelirini sadece Karadenizlilere vereceğim dedikodusu yayılıyor ancak ben tüm Ankaralıları kastediyorum, bundan Ankara'da yaşayanlar yararlanacaktır."

"Ankara İktisadi ve Toplumsal Konseyi kurulacak"

Murat Karayalçın, belediye yönetiminde katılımcılığa uygun hareket edeceklerine işaret ederek, bu anlayış doğrultusunda Ankara'daki esnaf odaları, işçi ve memur sendikaları, meslek odaları, tüketici derneklerinin katılımıyla "Ankara İktisadi ve Toplumsal Konseyi" kuracaklarını belirtti.

Konsey kararları doğrultusunda, Ankara'daki işadamları ve sanayicilere arsa ve altyapı temini, belediyenin sunduğu mal ve hizmetlerin uygun koşullarla sağlanması gibi önlemleri kapsayan "Ankara teşvikleri" uygulanacağını anlattı. Karayalçın, Ankara İktisadi ve Toplumsal Konseyi'ne katılan kuruluşların yönetiminde de "Ankara İktisat Enstitüsü" oluşturulacağını bildirdi.

Karayalçın, belediyenin kullanacağı kent mobilyaları ve altyapı malzemelerini Ankara'da üretim yapan yerlerden temin edeceklerini, Siteler, Ostim, Gimat, Sincan Organize Sanayi Bölgesi ve Temelli'deki organize sanayi bölgelerini çağdaş iş merkezleri konumuna yükseltecek düzenlemeler yapacaklarını ifade etti.

Karayalçın, banka kredisi alamayan yoksul Ankaralılara, başta kadınlar olmak üzere kendi işlerini kurabilmeleri amacıyla "başlangıç sermayesi" sağlayacaklarına dikkati çekti.

Tarıma ve hayvancılığa destek

Ankara Büyükşehir Belediyesi mücavir alan sınırının genişletilmesiyle belediyenin kırsal alandaki sorumluluklarının da arttığına işaret eden Karayalçın, tarım ve hayvancılığı geliştirmek için "Kırsal Yerleşmeler Gelişme Merkezi" oluşturmayı, bu merkez aracılığıyla Ankara'nın ilçeleri ve köylerinde tarımsal üretimi desteklemeyi planladıklarını dile getirdi.

Ankara'da tarımın, fidancılık ve çiçekçiliğin önünü açacaklarını ifade eden Karayalçın, bu doğrultuda Ankara'nın parklarında, yeşil alanlarında artık ithal ağaçlar, ithal çiçekler değil yerli ağaç ve çiçeklerin kullanılacağını vurguladı.

Karayalçın, Ankara'nın ilçelerinde besicilik ve besicilerin örgütlenmesinin destekleneceğini, organize hayvancılık bölgeleri oluşturulacağını, Ankaralıların ucuz ve sağlıklı et tüketmelerinin sağlanacağını anlattı.

Kalecik'te bağcılığı, Akyurt, Ayaş'ta sağlık ve termal turizmi, Pursaklar ve Çubuk bölgesinde elektronik sektörünün önünü açacak düzenlemeler yapmayı düşündüklerini dile getiren Karayalçın, Elmadağ, İmrahor, Mogan ve Eymir bölgelerinde ise turizm projeleri uygulayacaklarını sözlerine ekledi.