Henkel, gelirlerini 290 milyon euroya çıkardı

Şirketin ilk çeyrek satışları 3,8 milyar euroya ulaştı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Henkel, 2011 yılı ilk çeyrek mali sonuçlarını açıkladı. Satışları yüzde 8,9 artışla 3,823 milyar euroya ulaşan Henkel'in organik satışlarındaki artış yüzde 7,2 olarak gerçekleşti.

Döviz kuru değişim etkisinden arındırılmış faaliyet karı yüzde 12,1 artışla 473 milyar euro olurken, döviz kuru değişim etkisinden arındırılmış EBIT marjı yüzde 0,4 artışla yüzde 12,4'e yükseldi.

Henkel’in 2011 ilk çeyrek satışları, bir önceki yılın aynı dönemine oranla yüzde 8,9 oranında artarak 3,823 milyar euro olarak gerçekleşti.

Henkel'in 2011 ilk çeyrek mali sonuçları ile ilgili olarak, zorlu pazar koşullarına karşın yıla güçlü bir başlangıç yaptıklarını belirten Henkel Yönetim Kurulu Başkanı Kasper Rorsted şunları söyledi:

"Organik satışlarımızda, bir kez daha faaliyet gösterdiğimiz piyasaların performansını aşan, çok başarılı büyüme rakamları elde ettik. Tüm iş kollarımız çift haneli büyüme rakamlarını sürdürerek bu başarıya katkıda bulundu. Gelişmekte olan pazarlardaki konumumuzu daha da büyüttük. Stratejik önceliklerimize bağlı kalarak, 2012 hedeflerimizi gerçekleştirmek konusunda güvenimizi koruyoruz."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir