Hepimizi daha ciddi bir dönem bekliyor

Akil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu Grubu Başkanı Paker, "Hepimizi daha ciddi bir dönem bekliyor. Koşul aramaktan çok bu süreç için mücadele etmeliyiz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Erzurum - Akil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu Grubu Başkanı Can Paker ile Başkanvekili Sibel Eraslan, Sekreter Ayhan Ongan ile Üyeler Abdurrahman Kurt, Zübeyde Teker, Mahmut Arslan ve Mehmet Uçum, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Nezahat Çeçen Konferans Salonu'nda üniversite öğrencileri ve öğretim üyeleriyle bir araya gelerek, talep ve beklentilerini aldı.

Grup Başkanı Paker, burada yaptığı konuşmada, herkesin müttefikini iyi bilmesi gerektiğini belirterek, "Kandil ile ancak siyasete karar verenler görüşür. Bizim böyle bir yetkimiz yok. Biz siyasete karar vermiyoruz" dedi.

Paker, "Hepimizi daha ciddi bir dönem bekliyor. Koşul aramaktan çok bu süreç için mücadele etmeliyiz. Önemli bir süreç yaşanıyor" değerlendirmesini yaptı.

Barış sürecini Türkiye'deki insanların yüzde 81,5'inin desteklediğini dile getiren Paker, şunları kaydetti:

"Şimdi AK Parti bunun karşısında nasıl durur? Eğer iktidar olmaya devam etmek istiyorsa bugün samimi olmak durumunda, siyasi olarak. Duygusal olarak söylemiyorum, rakam veriyorum. Yüzde 81,5 çok büyük. Çatışmasız sürecin sonunda ekonomik gelişme hızla başlar. Zaten başladı, biliyorsunuz bütün dünyadaki kredi derecelendirme kuruluşları Türkiye'nin notunu artırmaya başladı."

Salona gelen Reşit Kızılkurt isimli vatandaş bir oğlunun polis bir oğlunun da 17 yıldır dağda olduğunu belirterek, "Ben acılı bir insanım. Her gün ağlayan benim. Barış olsun. Kimse bunu baltamalaya kalkışmasın. Ben her durumda ağlıyorum" dedi.

Grup, halkla buluştu

Toplantının ardından Paker ve grup üyeleri, Ağrı Halk Eğitimi Merkezi Salonu'nda halkla buluşarak, talep ve beklentilerini dinledi. Grup Başkanı Paker, buradaki konuşmasında özetle şunları söyledi:

"Bölgedeki toplumsal faciayı biliyorum. Gerçekten insanı insanlığından utandıran pek çok hikaye dinledim. Bu aşamada siyasi gerçekliğe dikkati çekmek istiyorum. Önümüzdeki süreçte duygularımızı frenlememiz gerekiyor, aklımızla davranmamız gereken bir süreç. 1999’dan bu yana Kürt sorunlarıyla ilgileniyorum. Yani sizlerle aynı duygular içindeyim."

Türkiye'nin büyük bir değişimin eşiğinde olduğunu vurgulayan Paker, "Henüz Ergenekon'da olanlar tam gücünü kaybetmedi. Onlarla ve onların yaptığı kanunlarla mücadele etme durumunda olan seri bir grup var" Türkiye'nin batısındakiler burada olanların hiçbirini bilmiyor. O geçmişteki yönetim burada olanları çok iyi saklamış. Burada çekilenleri batıya anlatmak durumundayız" görüşünü belirtti.