”Her duruma göre tedbirlerini iyi alan güvenlik sistemine sahibiz”

Bakan Atalay, El Kaide terör örgütünün Türkiye'ye yönelik eylemler yapacağına ilişkin iddiaları yanıtladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - İçişleri Bakanı Beşir Atalay, El Kaide terör örgütünün Türkiye'ye yönelik eylemler yapacağına ilişkin iddialarla ilgili kendilerine ulaşan bir bilgi olmadığını belirterek, "Türkiye güvenli bir ülke. Biz her duruma göre tedbirlerini iyi alan, çalışmalarını yürüten bir güvenlik sistemine sahibiz" dedi.

İçişleri Bakanı Atalay, Ankara Emniyet Müdürlüğüne otoyol devriye araçlarının teslim töreninde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, El Kaide terör örgütünün Türkiye'de eylemler yapacağına dair gazetelerde haberler yer aldığını hatırlatması üzerine Bakan Atalay, "Dün akşamdan itibaren böyle bir haber yayıldı. İçişleri Bakanlığı olarak bize ulaşmış herhangi bir bilgi yok" dedi. Atalay, şunları söyledi:

"Ben bunu spekülatif bir haber olarak değerlendiriyorum. Burada ifade etmek istiyorum, Türkiye güvenli bir ülke. Biz her duruma göre tedbirlerini iyi alan, çalışmalarını yürüten bir güvenlik sistemine sahibiz. Güvenlik birimlerimiz her an ve her zaman dikkatlidir. Özellikle orada ifade edilen konularda zaten hassas çalışmalarımız her zaman devam ediyor. Özellikle bu turizm mevsiminde bu tür şeyleri yanlış buluyoruz. Bu tür, kaynağından bilgi gelmedikçe, bizlerden doğrulama gelmedikçe, bizim devletimizin bu konularla ilgili birimlerinden doğrulama, açıklama gelmedikçe bunlara itibar edilmemesini özellikle istirham ediyorum."

Emniyet Genel Müdürlüğünde görevli bir emniyet müdürünün, bir gazetede yer alan telefon görüşmeleriyle ilgili soru üzerine de Bakan Atalay şöyle konuştu:

"Bu konular hukuk devleti anlayışı içerisinde değerlendiriliyor. Güvenlik birimlerimiz veya personelimiz içerisinde hata yapan kişilerle ilgili hiçbir istisna tanımadan, en ciddi şekilde, hem idari süreci hem adli süreci yürütüyoruz. Ben bu konularda daha fazla bir şey söylemeyeyim. Bu süreçler bittiğinde varsa bu kişilerin hatası cezasını çekiyorlar. Buna benzer bazı şeyler duyuluyor, mesela İstanbul'da bir polis okulunda da böyle şeyler oldu, hemen yargıya intikal ettirildi ve süreç devam ediyor. Bu konularda hiç endişe olmasın."

İçişleri Bakanı Atalay, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde ölen Uygurlarla ilgili Çin İçişleri Bakanı ile görüşüp görüşmediğine dair soruyu yanıtlarken, konunun Dışişleri Bakanlığı tarafından takip edildiğini söyledi. Atalay, Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi'nden konuyla ilgili bilgi aldığını bildirdi.

Bakan Atalay, "Uygurların Annesi" olarak bilinen Rabiya Kadir'in iki defa vize müracaatına olumsuz yanıt verildiğine dair soruya ise "O konuda bilgim yok" karşılığını verdi.