Herkes ayağını denk almalı

Bahçeli, "Son dönemde PKK terör örgütü ve uzantılarının başlattığı Türkiye'yi bölme projelerinin fiilen hayata geçirilmesi girişimleri anayasa ve kanunlara meydan okuyan bir ayaklanma hazırlığıdır" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Son dönemde PKK terör örgütü ve uzantılarının başlattığı Türkiye'yi bölme projelerinin fiilen hayata geçirilmesi girişimleri ve dayatmaları, anayasa ve kanunlara meydan okuyan bir ayaklanma hazırlığıdır. Türkiye'nin içinden geçmekte olduğu bu karanlık dönemde herkes aklını başına almalı, ayağını denk atmalıdır" dedi.

Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada, birbiriyle uyumlu üç girişimin eş zamanlı olarak siyasi gündeme taşındığını ifade etti. Terör örgütü PKK'nın sivil uzantılarının Kürtçe'nin yaşamın her alanında kullanılması için başlattığı "iki dilli yaşam" kampanyası, "demokratik özerklik modeli taslağı" ve bir sivil toplum kuruluşu tarafından Cumhurbaşkanı'na sunulan raporun ortak hedefinin "terör örgütünün Türkiye'yi bölme projesinin sözde siyasi süreçlerle hayata geçirilmesi ve bunun için fiili durum yaratılması" olduğunu savunan Bahçeli, "Son dönemde PKK terör örgütü ve uzantılarının başlattığı Türkiye'yi bölme projelerinin fiilen hayata geçirilmesi girişimleri ve dayatmaları, Anayasa ve kanunlara meydan okuyan bir ayaklanma hazırlığıdır" dedi.

Bahçeli, bu girişimlerin temeli ve ortak amacının, "PKK'nın Türk milletinin dışında ayrı bir Kürt milletinin varlığının kabul edilmesi ve bunun devletin kurucu ortağı olarak Anayasa'da tescil edilmesi", "Kürtçe'nin kamusal alanda ve eğitim sisteminde siyasi statü kazanması" ve "İlk aşama olarak demokratik özerklik adı altında ayrı bayrağı, Parlamentosu ve savunma gücü olacak eyaletler sistemine geçilmesi" olduğunu öne sürdü.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir