Herkes bu sorunun yanıtını arıyor

Libyalı muhalifler, başkent Trablus'un yüzde 95'ini kontrol altına aldı, Kaddafi'nin oğullarını da ele geçirdi. Ancak, Kaddafi'nin nerede olduğu hala bilinmiyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TRABLUS - Muhalifler, Trablus'un büyük bölümün ele geçirirken Kaddafi'nin nerede olduğu bilinmiyor.

Libyalı muhaliflerin sözcüsü, kente üç koldan başlattıkları saldırıyla eş zamanlı olarak kentte dikkatli bir şekilde organize edilen ayaklanmanın ardından Trablus'un batısındaki bir mahalleden giren muhalif güçlerin kentin yüzde 95'inin kontrolünü ele geçirdiklerini söyledi.

Sözcü, Kaddafi'nin Cumhurbaşkanlığı Sarayı koruma görevlilerinin silahlarını teslim ettiğini kaydetti. Libyalı muhaliflerin kurduğu Ulusal Geçiş Konseyi'nin Koordinatörü Adil

Dabbeçi, Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada, Libya lideri Kaddafi'nin küçük oğlu Seyfülislam'ın ele geçirildiğini, Kaddafi'nin büyük oğlu Muhammed El Kaddafi'nin de muhalif güçlere teslim olduğunu ifade etti.

Kentteki muhalif güçlere karşı direnişin büyük oranda azalması üzerine muhalif güçler ve kendilerini destekleyen Libyalılar, Yeşil Meydan'da kutlamalar yaptı.

Kaddafi'nin muhaliflerin büyük bölümünü ele geçirdiği başkent Trablus'taki karargahının yakınında çatışmalar çıktığı bildirildi. Muhaliflerin sözcüsü Muhammed Abdurrahman, bu sabah Bab-ül Aziziye'den çıkan tankların ateş açtığını belirtti.

Hükümet sözcüsü Libya Devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, başkent Trablus'daki çatışmalarda şu ana kadar bin 300 kişinin öldüğünü söyledi.

Fransa'nın, uluslararası ortaklarıyla Libya konusunda bir zirve toplantısı düzenleme hazırlığında olduğu, zirveye Libyalı muhaliflerin de katılacağı bildirildi.

Trablus'a yerleşme hazırlığı

Muhaliflerin kurduğu Libya Ulusal Geçiş Konseyinin Bingazi'den Trablus'a yerleşmeye hazırlandığı bildirildi. Konsey başkanı Mustafa Abdülcelil, El Arabiya televizyonuna telefonla yaptığı açıklamada, büyük ölçüde muhaliflerin kontrolüne geçen Trablus'a konseyi nakletmek için önlemler almaya başladıklarını, Bingazi'den Trablus'a uçuş hazırlığında olduklarını ancak bazı direniş noktalarının bu planlarına engel olduğunu belirtti.48 saat içinde bu direniş noktalarının üstesinden geleceklerine inandığını söyleyen Abdülcelil, Kaddafi'ye bağlı henüz teslim olmamış birliklerin bulunduğunu ve bu birliklerin muhtemelen Libyalılardan oluşmadığını söyledi.

ABD: Kaddafi Libya'da

Pentagon Sözcüsü David Lapan gazetecilere yaptığı açıklamada, Kaddafi ile ilgili olarak "Hala ülkede olduğunu düşünüyoruz, ülkeyi terk ettiğine dair bir bilgimiz yok" dedi.

El Cezire televizyonu, Libya Başbakanı El Bağdadi Ali El Mahmudi'nin Tunus'ta olduğunu duyurdu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir