”Hiç kimse hiç kimseyi satmamalı”

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Deniz Baykal'ın "Yola çıktığınız arkadaşlarınıza ihanet etmeyeniz" açıklamasına katıldığını ifade etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TRABZON - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Önceki genel başkanımız bana göre son derece doğru bir düşüncede. Hiç kimse hiç kimseyi satmamalı" dedi.

Kılıçdaroğlu, Trabzon'daki sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle Zorlu Grand Otel'de yaklaşık 1,5 saat süren basına kapalı toplantı yaptı.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, toplantı çıkışında bir gazetecinin, ABD Başkanı Barack Obama'nın, "Gazze'ye insani yardım malzemesi götüren gemilere ilişkin yaşanan olaylarla ilgili BM'nin açacağı soruşturmanın Türkiye'nin aleyhine olabileceği" yönünde açıklamalarda bulunduğunu ifade etmesi üzerine, şöyle konuştu:

"Şu anda hiç bir şey söylemem mümkün değil, ama CHP olayın tümüyle aydınlatılması için Meclis araştırma önergesi verdi. Önerge, kabul edilmedi. Komisyon kurulsaydı, orada çoğunlukla AKP milletvekilleri olacaktı. Ama AKP milletvekilleri, bizim teklif ettiğimiz araştırma önergesinin reddi yönünde oy kullandı ve bu gerçekleşemedi. Dolayısıyla pek çok karanlık nokta var bu olayda. Tabii ABD Sayın Başkanı'nın hangi gerekçelerle bunu ifade ettiğini benim yorumlamam söz konusu değil."

Kılıçdaroğlu, Deniz Baykal'ın bugün basında yer alan, "Yola çıktığınız arkadaşlarınıza ihanet etmeyeniz" yönündeki açıklamasını nasıl yorumladığının sorulması üzerine de "Önceki genel başkanımız bana göre son derece doğru bir düşüncede. Hiç kimse hiç kimseyi satmamalı" dedi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Baykal'ın bu sözleriyle kimi kastettiğinin sorulmasına ise "Bunu Sayın Baykal'a soracaksınız" karşılığını verdi.

Kılıçdaroğlu'na otel çıkışında bazı kişiler tarafından sevgi gösterisinde bulunuldu.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, daha sonra beraberindeki genel başkan yardımcıları ve parti yöneticileriyle birlikte tarifeli uçakla Ankara'ya hareket etti.

"Sayın Başbakan tatilden bir dönsün"

Kılıçdaroğlu, Trabzon ve Giresun gezilerinden dönüşünde, Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu, "Sayın Başbakan ile görüşmeniz olabilir mi" sorusunu, "Ona karar verecek olan Sayın Başbakan" dedi. Gazetecilerin, "Başbakan'ın bu hafta sizi davet edeceği söyleniyor. Gidecek misiniz" sözleri üzerine de Kılıçdaroğlu, "Sayın Başbakan'a bir bakalım önce, ne söyleyecek. Tatilden bir dönsün" ifadesini kullandı.

Öte yandan Kemal Kılıçdaroğlu'nun havalimanından ayrılmasından kısa süre sonra eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal da Antalya'dan Ankara'ya geldi. Baykal, gazetecilerin sorularına, "Söylenecek her şeyi söyledik. Yeni bir durum yok" yanıtını verdi.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir