Hiçbir zaman 'battık, batıyoruz' demedik

İSO Başkanı Küçük, "Açıklamalarımıza temkinli iyimserlik sıfatı uygun düşebilir" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Tanıl Küçük, "Bizim hiç bir zaman, sadece olumsuzlukları öne çıkaran bir anlayışla, 'battık batıyoruz' şeklinde bir ifademiz olmamıştır" dedi.

Tanıl Küçük, "Türkiye'nin İkinci 500 Büyük sanayi Kuruluşu Raporu"nun açıklandığı toplantıda gündeme ilişkin çeşitli değerlendirmelerde de bulundu.

Araştırma sonuçlarının çeşitli yorumlara neden olduğunu, bu yorumlar karşısında, çalışma anlayışlarını ve prensiplerini bir kez daha paylaşmak ihtiyacı duyduklarını ifade eden Küçük, İSO'nun temel misyonunun, sanayinin rekabet gücünün artırılması olduğunu, çalışmalarının, araştırmalarının hep bu hedef doğrultusunda şekillendiğini anlattı.

Bütün amaçlarının sanayiye hizmet edebilmek olduğunu ifade eden Küçük, şunları kaydetti:

"Görevimizi yaparken, en iyi hizmet yolunun, sanayi ve ekonomimizde aksayan yönleri, eksikleri, objektif ve net biçimde, somut rakam ve verilere dayanan şekilde ortaya koymaktan geçtiğine inandık. Giderilemeyen eksiklerden dolayı bedeller ödenmesinin önüne geçmek, ihtiyaç duyulan önlemlerin, zamanında ve etkin bir şekilde alınmasına katkıda bulunmak üzere, sanayimizdeki tabloyu, olumlu olumsuz tüm yönleriyle görmenin ve yansıtmanın arayışı içinde olduk.

Şunun altını ısrarla çizmek istiyorum ki bizim hiç bir zaman, sadece olumsuzlukları öne çıkaran bir anlayışla, "battık batıyoruz"  şeklinde bir ifademiz olmamıştır. Açıklamalarımıza temkinli iyimserlik sıfatı uygun düşebilir. Ancak, diğer yorumlar, kanaatimizce, hakkaniyet sınırlarının çok ötesindedir.

Oy tercihini dile getirmemiz doğru olmaz

Tanıl Küçük, referandum konusunda ise Anayasa'nın, toplumsal ve bireysel yaşamı şekillendiren en temel hukuki düzenleme olduğunu, temsil yetkisi verilen siyasi partilerin, TBMM'de uzlaşamadığı için referandum ile tek tek yurttaşların iradelerine başvurma yoluna gidildiğini söyledi.

Bu süreçte, sivil toplum kuruluşlarının nasıl davranması gerektiğine dair tartışmaların da gündeme geldiğini anımsatan Küçük, 12 Eylülde yapılacak referandum konusunda, "Sivil toplum kuruluşlarının tüm üyelerini bağlayan bir oy tercihini dile getirmeleri kanaatimizce doğru değildir" dedi.

Küçük, konuşmasında, "Oda yönetimi olarak, odamız adına, herhangi bir tercih telkininde bulunmanın, üyelerimizin bireysel iradesini gölgeleyebileceği düşüncesindeyiz" dedi.

Böyle bir yaklaşımın, İstanbul Sanayi Odası'nın bugüne kadar ortaya koyduğu kurumsal tavır ve anlayış ile de uygun düşmeyeceğini vurgulayan Küçük, "Huzurlu, sağduyulu bir referandum süreci geçirmek beklentisiyle, kısa vadeli çıkar ve beklentiler yerine, Anayasal değişikliklerin içeriğine odaklanılarak verilecek 'evet' ve 'hayır' oylarının saygıyla karşılanması gerektiğini ifade ediyor ve çıkacak sonucun ülkemiz için hayırlı olmasını diliyoruz" diye konuştu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir