HiRes Elektronik, amatörler için sporcu fabrikası kuruyor

HiRes Elektronik, sosyal sorumluluk projesi kapsamında başlattığı spor desteklerini ciddi bir boyuta taşıdı. 3 branşta 250 sporcuya ulaşan amatör HiRes Spor Kulübü, 5 yıl içinde dev bir kompleks kurmayı hedefliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

AHMET USMAN

İZMİR - Yüksek çözünürlüklü görüntüleme sistemleri konusunda faaliyet gösteren ve Alman devi Mobotix’in Türkiye distribütörü olarak 5 yıldır dünyanın en iyi partneri seçilen Hires Elektronik, kurduğu amatör spor kulübü ile futbol, basketbol ve voleybol dallarında yetenekli gençleri spor dünyasına kazandırıyor. Önümüzdeki günlerde bunlara yüzme, su topu ve yelken branşlarının da eklenmesi planlanıyor. HiRes, ayrıca kulübün kendi gelirini sağlaması amacıyla 5 yıl içinde bin kişilik yatılı okulu, spor sahaları, tenis kortları, yüzme havuzu, oteli bulunan bir tesis kurmayı hedefliyor. 

250 sporcusu bulunuyor 

Faaliyetlerine 2010 yılında başladıklarını ve konusunda dünyanın en büyük üreticilerinden biri olan Alman Mobotix’in distribütörlüğü başta olmak üzere yüksek çözünürlüklü IP kamera sistemleri konusunda hizmet verdiklerini anlatan HiRes Elektronik ortaklarından İltan Tuğsuz, “Kuruluştan bu yana hep sosyal sorumluluğumuzun bilinciyle hareket ettik. Geçen yıl da bu kapsamda Hires Spor Kulübü’nü kurduk. Halihazırda 250 sporcumuz bulunuyor. Futbol, basketbol ve voleybol olmak üzere 3 branşta faaliyet gösteriyoruz. Yakın zamanda yüzme, su topu, yelken öncelikli olmak üzere bu rakamı 6’ya çıkaracağız” diye konuştu. 

Ege Üniversitesi ile protokolü var 

Sporcularının en büyüğünün 19 yaşında olduğuna dikkat çeken İltan Tuğsuz, “Bunların çok büyük bir kısmı da dar gelirli ailelerin çocukları. Amacımız bu çocukları ülke sporuna kazandırmak. Partnerimiz Ege Üniversitesi’nin Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ile bir protokolümüz var. Oradan öğretim görevlilerinden destek alıyoruz. Bilimsel olarak sporcu yetiştirmeye odaklandık. Bu sadece fiziksel ve teknik unsurları içermiyor, psikolojik boyutu da önemli. Sporcularımızın tümü Ege Üniversitesi’nde spor psikolojisi konusunda da eğitim alıyor. Psikolojinin spora pozitif ve negatif etkileri var. Sporcuların psikolojik durumlarıyla performansları bir anda çok yukarılara ya da aşağılara inebiliyor. Biz bunları bilimsel olarak ele alıyoruz. Tüm sporcularımızın kas gelişimini takip edip, ona göre idman programları uygulayıp profesyonel hayata kazandırmak istiyoruz” dedi. 

HiRes Spor Kulübü’nün amatör statüde olduğunu anlatan Tuğsuz, özetle şu ifadeleri kullandı:“Bizim kar beklentimiz yok. Şu an verici konumundayız. Yönetimimiz gönüllü 16 işadamından oluşuyor. Hepimizin hedefi İzmir’de spor yapmaya ihtiyacı olan ama ekonomik ya da başka nedenlerle spora odaklanamayan çocuklara bu imkanı sunmak. İleride masraflarımızı karşılayacak ve gelir sağlayacak projeleri de gündemimize alacağız. Amatör kulüplere yönelik ciddi destekler var. Teşvikler, vergisel avantajlar söz konusu. 1000 kişilik bir yatılı okulu, spor sahaları, tenis kortları, yüzme havuzu, yelken kulübü, oteli olan bir tesis yapmak istiyoruz. Bu tesisi kulübün döner sermayesine bırakıp, bir anlamda ekonomik bağımsızlığını sağlayacağız.”

"5 sene içinde bu tesisi hayata geçirmeyi hedefliyoruz" 

Bir kulübün yaşayabilmesi için gelire ihtiyacı olduğuna dikkat çeken Tuğsuz, “Giderler şu an 300 dolayına ulaşmış olan üyelerimizden sağlanıyor. Eksik kalan kısımları HiRes olarak biz tamamlıyoruz. Hayata geçireceğimiz proje ile hem döner sermaye yaratmayı hem de her kulübün ihtiyacı olan tesisleşmeyi sağlamak istiyoruz. Bu, tesis aynı zamanda bir sporcu fabrikası olacak. Federasyonların, belediyelerin, bakanlıkların bu tür tesisler için çok ciddi destekleri var. Bunlarla ilgili başvurularımızı yaptık. Yararlanabildiğimiz kadar bu desteklerden yararlanacağız. Sonra üstüne de biz katkı sağlayıp projeyi hayata geçireceğiz. 5 sene içinde bu tesisi hayata geçirmeyi hedefl iyoruz” diye konuştu. Takımlarının bulundukları platformlarda başarılı bir çizgi izlediklerini belirten Tuğsuz, şunları söyledi: “Özellikle basketbol takımımız İzmir Amatör Lig’de yenilgisiz liderliğini sürdürüyor. Futbolda U-16 takımımız kendi grubunda liderlik mücadelesi veriyor. Voleybolda da aynı şekilde büyük bayanlarda ve plaj voleybolunda takımlarımız önümüzdeki günlerde başlayacak müsabakalarına devam edecekler. Ayrıca bu üç branşta spor okullarımızda hafta sonları çocuklarımıza eğitim veriliyor."

Bu konularda ilginizi çekebilir