Hırsız çetesinin üyeleri 'zengin çocuğu' çıktı

3 ilde gerçekleştirilen operasyonunda yakalanan 19 kişiden 17'si varlıklı ailelerin bireyleri

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

DİYARBAKIR - Diyarbakır, Niğde ve Elazığ'da gerçekleştirilen eş zamanlı hırsızlık operasyonunda 4'ü çocuk 19 kişi yakalandı.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, kentte genellikle çelik kapıların levye ile esnetilerek açılması, kapı göbek kilitlerinin kırılması ve kapı göbek dilinin düşürülmesi suretiyle ev ve iş yerlerinden hırsızlık olaylarına yönelik yürütülen çalışmalarda, "Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, örgüte üye olmak, örgüt faaliyetleri içerisinde hırsızlık yapmak, yaşı küçük çocuklara hırsızlık yaptırmak, mala zarar vermek ve konut dokunulmazlığını ihlal etmek" suçlarını işleyen bir suç örgütü tespit edildi.

Yaklaşık 1 yıldır takip edilen bu örgüt elemanlarının Diyarbakır başta olmak üzere Şanlıurfa, Elazığ, İstanbul, Batman ve Siirt'te toplam 49 ayrı hırsızlık olayına katıldıkları tespit edildi. Suç örgütünün elebaşının Diyarbakır'daki hırsızlıkların yanı sıra yetiştirdiği elemanları İstanbul'a götürerek burada da hırsızlık eylemlerinde kullandığı, elde ettiği çalıntı malzemeleri ise Diyarbakır'a göndererek burada piyasaya sürdüğü belirlendi.

Suç örgütüne yönelik 3 gün önce Diyarbakır, Niğde ve Elazığ'da yürütülen eş zamanlı operasyonda 4'ü çocuk olmak üzere toplam 19 kişi yakalandı.

Operasyonda 20 bilgisayar kasası, 19 cep telefonu, 9 bilgisayar monitörü, 9 fotoğraf makinesi, 6 dizüstü bilgisayar, 3 yazıcı, 3 kamera, 15 kol saati, 11 altın bilezik, 10 altın yüzük, 8 kolye, 6 altın küpe, 2 tabanca, 4 şarjör ve 341 fişek ele geçirildi.

Diyarbakır Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, yaptığı açıklamada, yakalanan zanlılardan 17'sinin "varlıklı ailelerin" bireyleri olduğuna dikkati çekti. Yakalananlar arasında kuyumcu, galerici, doktor ve avukat dibi çeşitli mesleklere sahip ailelerin çocuklarının bulunduğu bildiren Sağlam, ailelerin, çocuklarının yanı sıra arkadaşlarını da yakından tanımaları gerektiğini vurguladı.

Bu konularda ilginizi çekebilir