Hisarcıklıoğlu yatırımcıyı Cenin’e çağırdı

Prag’da düzenlenen ‘Filistin Ekonomisi İçin Girişim’ toplantısında konuşanTOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, iş dünyasını Cenin Sanayi Bölgesine yatırım yapmaya davet etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

PRAG- TOBB Başkanı M . Rifat Hisarcıklıoğlu, Ortadoğu Dörtlüsü (QUARTET), Yeni Başlangıç için Ortaklar (PNB) ve ABD Ticaret Odası tarafından Prag'da gerçekleştirilen ‘Filistin Ekonomisi İçin Girişim’ toplantısına iştirak etti.
 
Ev sahipliğini İngiltere Eski Başbakanı Tony Blair ve ABD Eski Dışişleri Bakanı Madeline Albright'in yaptığı toplantıya, Filistin Başbakan Yardımcısı Muhammet Mustafa ile ABD ve Filistin'den çok sayıda işadamı katıldı.
 
M. Rifat Hisarcıklıoğlu, toplantının açılış bölümünde yaptığı konuşmada, TOBB olarak Cenin Sanayi Bölgesi için yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi ve yatırımcıları Cenin Sanayi Bölgesi’ne yatırım yapmaya çağırdı. Hisarcıklıoğlu konuşmasında Kudüs Tahkim Merkezi, Orta Doğu Ticaret Merkezi (MECC) ve Yeni Başlangıçlar için Ortaklar (PNB) kapsamındaki çalışmalara da değindi.
 
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Albright ve Blair ile görüştü
 
Prag programı kapsamında, ABD Eski Dışişleri Bakanı ve PNB Başkanı Madeline Albright ile İngiltere Eski Başbakanı ve QUARTET Özel Temsilcisi Tony Blair ile de görüşen Hisarcıklıoğlu, görüşmelerde Cenin Sanayi Bölgesi’ne ilişkin faaliyetler konusunda açıklamalarda bulunarak destek talep etti. TOBB Başkanı programının sonunda, Türkiye’nin Prag Büyükelçisi Cihat Erginay'ı ziyaret etti ve Türk-Çek iktisadi ilişkileri, ticaret ve yatırım imkânları hakkında bilgi aldı.
 

Bu konularda ilginizi çekebilir