Hisse senedi uzun vadede kazandırıyor

Aracı Kuruluşlar Birliği Başkanı Köksal, belirli bir plan çerçevesinde yapılan hisse senedi yatırımlarının uzun vadede her zaman kazandırdığını belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Aracı Kuruluşlar Birliği Başkanı Attila Köksal, belirli bir plan çerçevesinde yapılan hisse senedi yatırımlarının uzun vadede her zaman kazandırdığını belirtti.

Türkiye Sermaye Piyasası Aracı Kuruluşları Birliği'nin (TSPAKB) aylık yayını Sermaye Piyasasında Gündem'in Eylül 2011 sayısı yayınlandı. Köksal, Sermaye Piyasasında Gündem'in Eylül sayısındaki yazısında belirli bir plan çerçevesinde yapılan hisse senedi yatırımlarının uzun vadede her zaman kazandırdığını belirterek, bu ifadesini bir örnekle açıkladı.

Köksal, İMKB'nin kuruluşundan bugüne kadar her ay 100 dolarlık endeks yatırımı olan bir yatırımcının, yatırmış olduğu 30 bin 700 dolara karşılık bugün 111 bin doları olacağını dile getirdi.

Köksal, İMKB'nin kuruluşundan itibaren sayısız krizler geçirdiğini, fakat her krizin ardından tarihi zirveler yakaladığına dikkat çekerek, mevcut krizin er ya da geç biteceğini savundu.

Yatırımcı Seferberliği çerçevesinde temel sermaye piyasası enstrümanlarını kitlelere tanıtmak istediklerini belirten Köksal, artık yerli kurumsal yatırımcı tabanının oluşturulması ve piyasanın yabancı yatırımcılara bağımlılığının azaltılmasının zamanı geldiğine işaret etti.

Bu kapsamda aracı kurumlar olarak üzerlerine önemli görevler düştüğünü söyleyen Köksal, "amatör" yatırımcıların aşırı riskli enstrümanlardan korunması gerektiğini belirtti. Köksal, yakın zamanda başlayacak olan kaldıraçlı işlemlerin çok riskli olduğunu vurgulayarak, aracı kurumları bu konuda sorumlu davranmaya ve ürünleri müşterilerine daha dikkatli sunmaya davet etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir