'Hollanda desteğime güvenebilir'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hollanda'ya yönelik Nazi benzetmesine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Almanya Başbakanı Merkel, bunun kabul edilemeyeceğini belirterek "Hollanda bu konuda benim tam desteğime ve birliğime güvenebilir" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Hollanda'ya yönelik "Nazi kalıntıları" sözünü kesinlikle kabul edilemez şeklinde niteledi.

"Almanya, Türkiye Cumhurbaşkanı tarafından Ulusal Sosyalistler (Nazi partisi) hakkında yapılan herhangi bir söylem veya karşılaştırmayı tamamen reddediyor" diyen Merkel, Almanya'ya yönelik daha önce yapılan Nazi karşılaştırmalarını da hatırlattı.         

Merkel, "Bu reddetme tabii ki Hollanda gibi müttefiklerimiz için de geçerlidir. Bu karşılaştırmalar tamamen yanlış yönlendirilmiştir. Yaşanılan acıları önemsiz gösteriyorlar. Özellikle Ulusal Sosyalistler tarafından çok fazla acı çektirilen Hollanda için bu tamamen kabul edilemez. O yüzden Hollanda bu konuda benim tam desteğime ve birliğime güvenebilir." diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir