Honda Türkiye 14 Kasım'da üretime ara verecek

Otomotiv şirketi, Tayland'da meydana gelen sel felaketi yüzünden bazı alt parçaların üretilemediğini açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Honda Türkiye, Tayland kaynaklı bazı alt parçaların üretilememesinden dolayı 14 Kasım'dan itibaren üretime ara verecek.

Honda Türkiye, Tayland'da yaşanan sel felaketinin Türkiye'deki üretimini olumsuz etkilemesine ilişkin açıklama yaptı.

Honda Türkiye, Tayland'da birkaç haftadır yaşanan şiddetli yağışların hem bölgede büyük tahribata neden olduğunu hem de bölgedeki Honda operasyonlarını olumsuz etkilediğini belirtti. Açıklamada, Ayuttahaya bölgesinde otomobil üretimi yapan (Honda Automobile Co) ve Bangkok bölgesinde güç ürünleri ve motosiklet üretimi yapan (Thai Honda Manufacturing) firmaların üretimlerini durdurmak zorunda kaldıkları ifade edildi.

Tayland'da yaşanan sel felaketinden dolayı Honda'nın Kasım 2011 itibariyle otomobil üretimini yeniden düzenleyeceği açıklandı.

Türkiye'de de ara verecek

Honda Türkiye ise Tayland kaynaklı bazı alt parçaların üretilememesinden dolayı 14 Kasım 2011 tarihinden itibaren üretime ara vereceklerini belirtti. Şirket, oluşan hasarın net bilgilerine ulaşılamadığından üretime başlama konusunda belirli bir tarih verilemediğini açıkladı.

Honda Türkiye, normal üretim seviyesine en kısa zamanda dönmeyi hedeflediklerini ve oluşacak olumsuz etkiyi en düşük seviyeye indirmeye çalıştıklarını ifade etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir