Hopa'da Erdoğan gerginliği

Erdoğan'ın Hopa'da düzenlenen mitinginin ardından konvoyundaki araçlar taşlandı, olay sırasında bir polis yaralanırken bir kişi de öldü. İçişleri, inceleme başlattı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HOPA - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konvoyuna taşlı saldırı gerçekleştirildi. Taşlı saldırı sırasında yaralanan Başbakanlık Koruma Müdürlüğüne mensup bir polis memurunun, miting otobüsünün üzerinde olduğu, atılan taşın kafasına isabet etmesi üzerine yere düştüğü belirtildi. Yaralı polis memuru beyin kanaması teşhisiyle ameliyata alındı. Bir vatandaş ise olaylar sırasında kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.

Olaylar sonrası 4 müfettiş görevlendirildi

Erdoğan'ın konvoyuna taşlı saldırı

Başbakan Erdoğan, AK Parti mitinginin ardından AK Parti seçim otobüsü ile helikopter pistinin bulunduğu bölgeye hareket etti.

Bu esnada, seyir halinde olan konvoya bazı kişiler tarafından taş atıldı. Güvenlik güçleri olayları önlemek için havaya uyarı ateşi açarken, Başbakanlık Koruma Müdürlüğüne mensup bir polis memuru yaralandı. Yaralanan polisin, miting otobüsünün üzerinde olduğu, atılan taşın kafasına isabet etmesi sonucu yere düştüğü belirtildi.

Hopa Devlet Hastanesine kaldırılan polis memurunun, burada yapılan müdahalenin ardından ambulansla Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildiği bildirildi.

Bu arada, eyleme katılanlardan bazılarının arbede sırasında yaralandığı, bazı kişilerin gözaltına alındığı öğrenildi.

Beyin kanaması geçiren polis ameliyatta

Taşlı saldırı sırasında yaralanan Başbakanlık Koruma Müdürlüğüne mensup polis memurunun, beyin kanaması teşhisiyle ameliyata alındığı bildirildi.

Rize İl Sağlık Müdürü Mustafa Tepe, yaptığı açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın Hopa mitinginin ardından yaralanan polis memurunun Hopa Devlet Hastanesinden ambulansla Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirildiğini  ve, beyin kanaması teşhisi konulan polis memurunun ameliyata alındığını kaydetti.

Bir kişi öldü

Hopa Kaymakamı Abdullah Akdaş, olaylar esnasında daha önce kalp ameliyatı olan bir vatandaşın kalp krizi sonucu vefat ettiğini söyledi.

 Aktaş, "Olaylar esnasında daha önce kalp ameliyatı olan bir vatandaşımız, kalp krizi sonucu vefat etti. Bu vatandaşımızın ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Bu vatandaşımız belki de oradan geçiyordu. Bu konu henüz net değil" dedi.

Hopa'da şu anda sükunetin sağlandığını vurgulayan Akdaş, şunları söyledi:

"Bazı marjinal gruplar Başbakanın gelişi nedeniyle provokatif eylemlerde bulundular. Sokak olayları meydana geldi. Başbakanı en iyi şekilde ağırlamak istiyorduk. 32 bin nüfuslu Hopa'da 2 bini geçmeyen, çevre ilçelerden de gelenler bu olayları gerçekleştirdi. Yapılması gereken ne varsa yapacağız."

Aktaş, olaylar nedeniyle şu anda 1 kişinin de gözaltına alındığını kaydetti.

Miting öncesinde de arbede yaşandı

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Hopa'da yapacağı miting öncesinde, ''Ezilenlerin Sosyalist Platformu'' üyesi bir grup ile polis arasında arbede yaşandı.

Başbakan Erdoğan'ın halka sesleneceği miting öncesinde Hopa Meydanı yakınında toplanan Ezilenlerin Sosyalist Platformu üyesi bir grup, halay çekerek çeşitli sloganlar atmaya başladı.

Bu sırada polis ekipleri, panzerlerle su sıkarak izinsiz gösteri yapan grubu dağıtmaya çalıştı. Bunun üzerine grup üyeleri, polislere taş ve çeşitli eşyalar atmaya başladı. Gruba biber gazı sıkılarak müdahale edildi.

Dağılan grup, bir süre sonra ara sokaklardan tekrar miting alanı yakınına gelerek çevrede bulunan AK Parti'ye ait araçlar ile diğer araçlara taş atarak zarar verdi.

Öte yandan, çevredeki bazı vatandaşlar da biber gazından etkilendi, bu kişilere miting alanında bulunan sağlık görevlileri müdahale etti.

Hafif yaralanan bazı vatandaşlar Hopa Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Bu konularda ilginizi çekebilir