Hosting fiyatları yüzde 50 düşecek

Bakan Yıldırım, İnternette hosting fiyatlarıyla ilgili olarak "Zannediyorum 2-3 haftaya kadar burada çok ciddi bir iyileşmeyi hep beraber göreceğiz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İnternette hosting servislerin yurt dışından alınmasıyla ilgili olarak, "Yakında konu kurula gelecek. Kurul da kararını açıklayacak çok ciddi bir indirim söz konusu, yüzde 50'lere varan indirim olabilir" dedi.

İnternette hosting servislerin yurt dışından alınmasıyla ilgili soru üzerine de Yıldırım, Türkiye'de bu verileri tutmanın, depolamanın, arşivlemenin pahalı olması nedeniyle internet kullanıcılarının bu hizmeti yurt dışından aldıklarını aktardı.

Binali Yıldırım, ''Bunun üzerinde ciddi bir çalışmayı Türk Telekom tamamlamak üzere. Yakında konu kurula gelecek. Kurul da kararını açıklayacak çok ciddi bir indirim söz konusu, yüzde 50'lere varan indirim olabilir. Böylece bu sadece verilerin saklanması, hosting ile ilgili değil, ayrıca veri güvenliği bakımından da önemsediğimiz bir konu. Zannediyorum 2-3 haftaya kadar burada çok ciddi bir iyileşmeyi hep beraber göreceğiz'' şeklinde konuştu.

Bakan Yıldırım'dan TÜSİAD yorumu: Bakışımız değişir

Ayrıca Bakan Yıldırım, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile TÜSİAD arasında yaşanan referandum tartışmasıyla ilgili olarak, ''Geçmiş dönemde hiç belli etmemiş mi rengini bu kuruluşlar?'' diye sordu. Yıldırım, ''Mali kural için, imam hatipler için, ekonomiyle ilgili, çalışma hayatıyla ilgili görüş ortaya koyuyorlar, ülkenin demokrasisinin geliştirilmesi için atılan adımlara sıra  gelince 'Biz görüş beyan etmeyiz, görüş beyan edin diyenlere de itibar etmeyiz'. Eğer buysa cevapları, bizim de bakışımız ona göre değişir'' dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir