HP ve Microsoft kurumları geleceğe taşıyor

HP ile Microsoft'un yaptığı 250 milyon dolarlık yatırımla hazırlanan Özel Bulut, Karar Destek, Veritabanı Konsolidasyon, Veri Ambarı ve Mesajlaşma Akıllı Cihaz çözümleri tanıtıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Teknoloji sağlayıcısı HP ile yazılım firması Microsoft'un yaptığı 250 milyon dolarlık yatırımla hazırlanan Özel Bulut, Karar Destek, Veritabanı Konsolidasyon, Veri Ambarı ve Mesajlaşma Akıllı Cihaz çözümleri, Ankara'da tanıtıldı.

"HP ve Microsoft Çözümleri Kurumunuzu Geleceğe Taşıyor" konulu toplantı Sheraton Ankara Hotelde düzenlendi. Toplantının açılış konuşmasını yapan HP Türkiye Sunucu Satış Müdürü Merden Kahvecioğlu, HP ve Microsoft'un ortak olarak geliştirdiği çözümlerin kurumlara düşük sahip olma maliyeti, performans, esneklik ve yüksek verimlilik sunduğunu söyledi.

Ortak çözümlerin HP ve Microsoft'un denenmiş ve kanıtlanmış teknolojilerini kullanan müşteriler için olduğu kadar, farklı platformlara sahip kurumlar açısından da çarpıcı kazanımlar içerdiğini anlatan Kahvecioğlu, şöyle konuştu:

"Türkiye'de yaptığımız 9 Özel Bulut programının ikisi kamu kurumları tarafından kullanılıyor. Kamuda 15 yıl önceye göre ilerleme çok hızlı sürüyor. Gelişmelere baktığımızda 7/24 yaşayan insanlara kurumların da 7/24 hizmet vermesi gerekiyor. Çünkü buna alışan insan aksama olduğu zaman şikayet etmeye başlıyor."

Verilerin hızlı paylaşımın önemine değinen Kahvecioğlu, hızlı bir şekilde paylaşılan verilerin insanlara kısa sürede hizmet ve ciro olarak dönüşünün gerçekleştiğini kaydetti.

Microsoft Türkiye Kamu Sektörü Satış Müdürü Erhan Yalçın, "Gerçekleştirdiğimiz bu etkinlikte hali hazırda çözümlerimizi kullanan kurumlar deneyimlerini paylaşabilme fırsatı buldu. Sunduğumuz çözümlerin yenilik, hız, dinamizm, esneklik ve verimlilik anlamında kurumlara kattığı faydalar bu çözümlerin uzmanları tarafındananlatıldı. Ortak çözümlerimiz ile Ankara'daki şirketlerimizin de en güvenilir ve stratejik iş ortağı olmayı hedefliyoruz" diye konuştu.  

Etkinlikte iki şirketin ortak olarak sunduğu Özel Bulut için yeni çözümlerin yanı sıra Veritabanı Konsolidasyon akıllı cihazı, Özel Bulutta SQL Server, Veri Ambarı ve İş Zekası çözümleri ile Kurumsal Mesajlaşma platformu olarak sunulan HP E5000 Exchange Akıllı Cihazı'nın tanıtımı yapıldı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir