Hristiyan alemine istavroz ihraç ediyorlar

Türkiye'nin ihracatında önemli rol oynayan Denizlili sanayiciler hristiyan alemine istavroz ihraç ediyorlar.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DENİZLİ - Denizli Sanayi Odası (DSO) Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci, Denizli sanayicisinin ürün çeşitliliğini artırdığını, Denizli'den Hristiyan alemi için istavroz ihraç edildiğini söyledi.

Keçeci, Türkiye ihracatında önemli bir paya sahip olan Denizlili sanayicilerin gün geçtikçe kendini yenilediğini, ürün çeşitliliği açısından gözle görülür bir ivme kazandığını ifade etti.

Hızlı bir gelişim ve değişim yaşayan sanayi sektöründe sanayicinin dünya çapında rağbet gören farklı ürünlere yönelmeye başladığını belirten Keçeci, "Biz sanayiciler bize verilenle yetinmiyoruz. Ülkemiz için daha fazla neler yapabiliriz, nasıl faydalı olabiliriz onun hesabını yapıyoruz.

Denizli'de ihracat gün geçtikçe beklenenden büyük bir artış gösteriyorsa bunun altında muhakkak ki sanayicinin eli vardır. Ülkemizin yükünü hafifletebilmek adına üzerimize düşeni fazlasıyla yapıyoruz" dedi.

Denizli'nin tekstilin yanı sıra, birçok ürünü harita üzerinde yeri zor gösterilebilecek yerlere ihraç ettiğini kaydeden Keçeci, "Denizli'den tekstilin haricinde fayton, kablo, mermer gibi birçok ürünün ihracatı gerçekleştiriliyor. Denizli sanayicisi ürün çeşitliliğini gün geçtikçe artırıyor. Denizli'den Hristiyan alemine istavroz ihraç ediliyor" diye konuştu.

Denizli ihracatını sadece tekstille sınırlandırmanın doğru olmayacağına değinen Keçeci, şunları söyledi:

"İhraç çeşitliliğine önem veriyoruz. Dünyayı yakından takip ederek kim neyi daha fazla alıyorsa onlara bakarak yeni ürünler ortaya çıkarıyoruz. Bazılarında çok büyük ihracatımız yok ama bunlar artacaktır. Bir fayton fabrikası var Denizli'de. Almanya, İngiltere, ABD, Arabistan, Fransa, Avusturya ve Portekiz'e ihracat yapıyor.

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth için özel bir gezinti faytonu da üretildi bu fabrikada. Fabrikada yataklı, deri koltuklu, ABS frenli, radyo, CD, kasetçalar gibi müzik sistemleri bulunan gezi amaçlı fayton, kızak, yarış arabası, iki tekerlekli çekçek ve özel makam faytonu üretimi yapılıyor."

Bu konularda ilginizi çekebilir