HSBC, Yuan çalışmalarına hız verdi

Çin ile ticaret yapan firmaların hayatını kolaylaştırmak için HSBC Türkiye'de de yuan üzerinden işlemlere başlanacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - HSBC Türkiye, Çin para birimi Yuan (Renminbisi-RMB) ile işlemlere başlamak için çalışmalarını hızlandırdı.

HSBC'den yapılan yazılı açıklamaya göre, HSBC Bank plc, dünya çapında toplam 17 pazarda yuan ile işlemlere başladı. 33 ülkede yuan hesabı açılırken, Çin ile ticaret yapan firmaların hayatını kolaylaştırmak ve ticaret hacmini geliştirmek amacıyla HSBC Türkiye'de de yuan üzerinden işlemlere başlamak için çalışmalar artırıldı.

Yeni uygulamanın hayata geçmesi ile HSBC Türkiye müşterileri artık yuan hesabı açtırıp, ödemelerini yuan olarak yapabilecek veya tahsil edebilecek, Çin ile ticaret işlemlerinde HSBC'nin danışmanlık ve aracılık hizmetlerinden faydalanabilecekler.

Çin pazarının gelecek 20 yıl içerisinde dünya ekonomisinin lideri olmasını beklediklerini belirten HSBC Türkiye Kurumsal Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Virma Sökmen, Çin Merkez Bankasının yuanı uluslararası bir para birimine dönüştürme kararı ile birlikte, söz konusu pazarın global piyasalarda kritik bir konuma ulaştığını vurguladı.

Sökmen, HSBC Grubunun yaptığı tahminler doğrultusunda önümüzdeki 5 yıl içerisinde Çin'in yıllık dış ticaret hacminin 2 trilyon doları bulacağını ve yuanın da global dış ticarette kullanılan ilk 3 para biriminden biri olacağını ifade etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir