HSYK, eksik müsteşarlar yüzünden toplanamadı

Kurul üyeleri, 'cenazeyi' mazeret göstererek katılmayan müsteşar ve yardımcıları hakkında tutanak tuttu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) seçilmiş üyelerince, Adalet Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Kahraman ve müsteşar yardımcılarının hiçbirinin olmaması ve müsteşarlığa vekalet edenin de bulunmaması nedeniyle, Kurul toplantısının yapılamadığına ilişkin Kurulun seçilmiş üyeleri tarafından tutanak tutulduğu bildirildi.

HSYK'nın seçilmiş üyelerinin yaptığı yazılı basın açıklamasında, Kurulun bugün olağan toplantısı olduğu belirtildi. Toplantı gündeminin dün Adalet Bakanlığından istenmesine rağmen gündemin verilmediği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Kurulun sekreteryasını yapan Personel Genel Müdürlüğü aranmış, 'neden gelmedikleri' sorulduğunda, 'Müsteşar Ahmet Kahraman ve tüm müsteşar yardımcılarının cenazeye gittikleri, Bakanlıkta olmadıkları, müsteşarlığa vekalet edenin bulunmadığı, bugün toplantı yapılamayacağı yolunda kendilerine talimat verildiği' ifade edilmiştir.

Müsteşar Ahmet Kahraman ve müsteşar yardımcılarının hiçbirinin olmaması ve müsteşarlığa vekalet edenin de bulunmaması nedeniyle toplantı yapılamadığına ilişkin olarak Kurulun seçilmiş üyeleri tarafından tutanak tutulmuştur.''

HSYK'nın olağan toplantıları salı ve perşembe günleri yapılıyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir