”Hükümet KOBİ'lere şirin görünmeye çalışıyor”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oran, hükümetin "gecikmiş vergi ve SSK alacaklarını affetmesini samimi bulmadıklarını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, hükümetin "gecikmiş vergi ve SSK alacaklarını affediyorum" diyerek, KOBİ'lere şirin görünmeye çalıştığını öne sürdü.

Oran, yaptığı yazılı açıklamada, vergi ve prim ödemelerinin yapılamamasının nedeninin; 2008 ve 2009'da küçülen ekonomi ve bugüne kadar kamu alacaklarının tahsilininde enflasyon oranının iki katına kadar uygulanan faiz politikası olduğunu ileri süren Oran, şunları kaydetti:

"Seçim harcamaları olarak bazı bütçe kalemlerindeki geçen yılın bütçesine göre olan artışlar önemlidir. Bu artışlar şöyledir; cari transferler olarak nitelendirilen kalemler içerisinde yer alan mahalli idarelere yapılan yardımlardaki artış oranı yüzde 41. Sağlık, emeklilik ve sosyal güvenlik kurumlarının açıklarına yönelik harcamalardaki artış oranı yüzde 8,3. BELDES ve KÖYDES bütçelerindeki artış oranı yüzde 80,3. Bu gerçekler ışığında özellikle belirtmek istiyoruz ki CHP halkın refah düzeyini artıran her türlü düzenlemeyi desteklemektedir. Ancak AKP'nin şu anda yaptığı bu değildir. AKP tarım ve hayvancılık sektörünü 8 yılda tasfiye etti. Et fiyatlarının 40 liraya dayandığı bugünlerde nihayet her kesim bu iddiamızın doğru olduğunu anladı. Hiç bir çiftçi 8 yıldır kendisine dayak atan AKP ve onun lideri Erdoğan'ın, bugün yanağını okşamasına kanmayacaktır."

Oran, 2011 bütçesinin bir seçim bütçesi olduğunu da savunarak, CHP'nin iktidar olması durumunda bütçeyi şeffaf hale getirerek, Mali Kuralı hayata geçireceklerini bildirdi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir