Hükümet'ten Demirtaş'a sert tepki

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'ın başkalarını engelleme üzerine yaptığı siyaset tarzının, CHP'nin siyasetiyle ruh ikizi olarak adlandırılabileceğini söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, konuk olduğu Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda, HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'ın açıklamalarına ilişkin, "Kendi hareketini, kendi kitlesinin geleceği üzerine bir plan, hesap yapmak yerine, başkalarının nasıl engelleneceği üzerine siyaset yapan bir tarz. Aslında bu CHP'nin siyaset tarzının bir benzeri. Bu yüzden Demirtaş siyaseti ile CHP siyaseti ruh ikizi olarak da adlandırılabilir" dedi.

'Çözüm sürecini Erdoğan başlatmıştır'

Akdoğan, "Çözüm Süreci, AK Parti'ye duyulan güven sayesinde devam ediyor. Bu süreci Tayyip Erdoğan başlatmıştır. Ona duyulan güven sebebiyle büyük bir toplumsal destek oluşmuştur ve Hükümet'e duyulan güvenle bu süreç devam etmektedir" diye konuştu.

'Demek ki akıllanmamışlar'

Akdoğan, HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'ın açıklamalarına ilişkin, "AK Parti kaybetsin de ülke batarsa batsın anlayışı. Zamanında Sayın Cumhurbaşkanımız için 'Muhtar bile olamaz' denmişti ama süreçte neler olduğunu hep birlikte gördük. Demek ki akıllanmamışlar" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir