”Hükümetimiz yolsuzluğa karşı tavizsiz”

Akdağ, CHP'li Yıldız'ın, Sağlık Bakanlığı ihalelerine ilişkin soru önergesini cevapladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Sağlık Bakanı Recep Akdağ, hükümetin, yolsuzluğa karşı tavizsiz olduğu gibi, yolsuzluğa yol açan bütün kanalları tıkamakta kararlı olduğunu söyledi.

Akdağ, CHP İstanbul Milletvekili Sacid Yıldız'ın, Sağlık Bakanlığı ihalelerine ilişkin soru önergesine verdiği yanıtta, 2007 yılı Kamu İhale Kurumu verilerine göre, kurumlar bazında 41 bin 559 ihale ile en fazla ihalenin Sağlık Bakanlığı'na bağlı kurum ve kuruluşlar tarafından yapıldığını belirtti. Tüm ihalelerin yüzde 27.8'si olan bu ihalelerden yüzde 3.5'ine karşı şikayet yoluna gidildiğini ve sadece yüzde 1.4'ünün iptal edildiğini ifade eden Akdağ, şunları kaydetti: 

"Bu oranı daha aşağıya çekmek hedefimizdir. Hükümetimiz, yolsuzluğa karşı tavizsiz olduğu gibi yolsuzluğa yol açan bütün kanalları tıkamakta kararlıdır. Yolsuzluklar konusunda halkın bilinçlenmesi, kamuoyu denetiminin güçlendirilmesi, kamuda e-devlet uygulamaları ve bürokrasinin azaltılması, şeffaflığın daha ileri noktalara taşınması, medya ve sivil toplum desteği bu sorunun çözümünde önemli katkı sağlayacaktır. AKP, yolsuzluklarla mücadeleye kararlılıkla devam etmeye, kamu imkanlarının ve kaynaklarının istismarı karşısında tavizsiz siyasi çizgisini sürdürmeye devam edecektir."