Hükümetten bölgeye ilk ziyaret

Uludere faciasının ardından hükümet bölgeye ilk ziyaretini gerçekleştirdi. BDP'li Kaplan ise "Gençleri zaptedemeyiz, gelmeyin" demişti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ŞIRNAK - Şırnak Uludere'de Irak sınırına yakın bölgede 35 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayın ardından hükümet bölgeye ilk ziyaretini gerçekleştiriyor.  Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Ankara'dan Diyarbakır'a gitti ve heyet helikopterle Şırnak'ın Uludere ilçesine ulaştı.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Irak sınırındaki olayda hayatını kaybedenlerin aileleriyle bir araya gelerek taziyelerini iletti.

Helikopterle Uludere'ye bağlı Gülyazı köyüne gelen bakanlar, olayda hayatını kaybeden Encü ailesinin yakınlarından Alihan Özhan'ın evine geldi. Olayda yakınlarını kaybedenlerin aileleriyle tek tek görüşerek taziyelerini bildiren bakanlar, ailelere başsağlığı diledi. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, olayla ilgili adli ve idari soruşturmanın başlatıldığını belirterek, "Gereğinin yapılacağından hiç kimsenin tereddütü olmasın" dedi.

Kaplan "gelmeyin" demişti

Öte yandan, BDP Şırnak Milletvekili ve Grup Başkanvekili Hasip Kaplan, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay' a gelmemeleri yönünde çağrıda bulunmuştu.

Kaplan, "Taziye sahipleri onları şu an istemiyor. Onların sağduyulu olup olayı çözdükten sonra buraya gelmelerini istiyoruz. Gençleri zaptedemeyiz. Herkesin üzerinde silah olur. Büyük bir provakasyonla karşı karşıya kalabiliriz. Onun için bugün gelmesinler" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir