Hürrem'in yüzüğü esnafa yaradı

Popüler dizilerde kullanılan dekoratif eşyalar ve ünlü karakterlerin adıyla satılan takılar esnafın yüzünü güldürüyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ALANYA - Televizyon dizilerinde kullanılan dekoratif eşyalar ve ünlü karakterlerin adıyla satılan takılar esnafın yüzünü güldürüyor.

Antalya'nın Alanya ilçesinde satışlarını artırmak isteyen esnaf, televizyon kanallarında yayınlanan reyting rekortmeni dizilerdeki dekoratif eşyalar ve oyuncuların kullandığı takıların benzerlerini vitrinlerden sergiliyor.

Dükkanlarının camına yazdıkları yazıyla vatandaşların dikkatini çeken iş yerlerinde en çok ilgiyi Beren Saat'in bir dizide canlandırdığı "Fatmagül" karakterinin takıları ve terliği ile "Muhteşem Yüzyıl" dizisindeki "Hürrem Sultan" karakterinin kullandığı yüzük görüyor.

Kimi iş yerlerinin vitrinlerinde ise "Fatmagül'ün Suçu Ne terliği gelmiştir" yazıları dikkat çekiyor. Terlik 8 liradan sunulurken, "Fatmagül"ün bileklik ve kolyesi ise 10 liradan alıcı buluyor.

Son dönemde "Muhteşem Yüzyıl" adlı televizyon dizisinde kullanılan iri elmas taşlı yüzükler de kadınların ilgisini çekiyor. Dizideki "Hürrem Sultan" karakterinin kullandığı yüzüğün taklidi olan ürün kalitesine göre 5 ile 25 lira arasında satılıyor.

"Muhteşem Yüzyıl" adlı dizinin gördüğü ilginin ardından Osmanlı figürlerinin yer aldığı hediyelik eşyalar ve kahve fincanları gibi mutfak gereçleri de mağazaların raflarında yerini alırken, bazı iş yerlerinin vitrinlerini de "Aşkı Memnu" ve "Çocuklar Duymasın" dizilerinde kullanılan dekoratif eşyalar ve tablolar süslemeye başladı.

Bu konularda ilginizi çekebilir