Hyundai güvenilirlik sıralamasında 11'inci

Hyundai, 2009 yılındaki araştırmaya göre 100 araç başına yaşanan problem sayısında 9 puan birden gerileyerek 148 puana düştü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KOCAELİ - Hyundai'nin dünyanın önde gelen bağımsız araştırma kuruluşu J.D. Power and Associates'ın en son gerçekleştirdiği VDS'te (Vehicle Dependability Study - Araç Güvenilirliği Çalışması) Hyundai marka olarak sanayi ortalamasından 4 sıra daha iyi bir değer elde ederek tüm markalar arasında uzun dönem kalitesinde 11'inciliğe yükseldiği bildirildi.

Hyundai'den yapılan yazılı açıklamaya göre VDS kalite ve güvenilirlik araştırmasında, üç yıllık kullanım sonunda araçların sürüş, yol tutuş, fren, klima, müzik sistemi, koltuk, motor performansı, şanzıman, sürüş dinamikleri, iç ve dış dayanıklılığında oluşan problem belirtileri ölçülüyor.

Araç sahiplerinin bildirdiği problemlere göre Hyundai, tüm modellerinde yaşanan gelişmeyle birlikte marka olarak 2009 yılındaki araştırmaya göre 100 araç başına yaşanan problem sayısında tam 9 puan birden gerileyerek 148 puana düştü ve önemli bir gelişim kaydetti.

Hyundai Motor Amerika Şirket Planlama ve Müşteri Memnuniyeti Başkan Yardımcısı Frank Ferrera ödül ile ilgili şunları söyledi:

''Kaliteyi öncelikli ilke olarak belirlememiz, bu tip araştırmalarda karşılığını veriyor. Tüketici aldığı ve hayatı boyunca kullandığı ürünlerde yüksek kaliteyi hak ediyor ve artık Hyundai markasını güvenle kullanıyor. Kalite ve güvenilirlikte elde ettiğimiz bu başarı, uzun dönem kullanım için beklentilere fazlasıyla cevap verdiğimizi gösteriyor.

VDS araştırması, Hyundai'nin J.D. Power and Associates değerlendirmelerindeki yükselişini pekiştiriyor. Firmanın 2009 yılında yaptığı IQS (Initial Quality Study - İlk Kalite Değerlendirmesi) isimli çalışmada da, araç alım tarihinden itibaren ilk 90 gün içinde yaşanan problemler değerlendirmesinde Hyundai 4'üncü olmuştu ve sadece Porsche, Lexus ve Cadillac'a geçilmişti.''

Bu konularda ilginizi çekebilir