İBB-Diyarbakırspor maçı tatil edildi

Hakem, sahaya giren taraftarlar nedeniyle maçı tatil etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Diyarbakırspor maçında, Diyarbakırsporlu taraftarların sahaya girmesiyle duran maç tatil edildi.

Karşılaşmanın 87. dakikada Tum'un attığı golden sonra Diyarbakırsporlu yaklaşık 50-60 taraftarın sahaya inmesinin ardından, hakemler ve futbolcular soyunma odasına gitti. Özel güvenlik ve çevik kuvvet ekiplerinin müdahalesiyle taraftarlar tekrar tribüne çıkarken, "Hakem çıkarsa, sahaya ineriz" diye bağırdılar.

Diyarbakırspor Kulübü Basın Sözcüsü Suat Önen ve amigo Ramazan Tugay taraftarlara stat hoparlörlerinden seslenerek, sakin olmalarını istedi.

Önce hoparlörlerden taraftarlara seslenen Suat Öner, ilk defa haksızlığa uğramadıklarını belirterek, "Her şeyin karşısında durduk, şimdi de duracağız. Herkese örnek olmamız lazım. Bizim takım sahaya çıkacak alkışlayın. Bizler sizin için varız. Lütfen takımınıza sahip çıkın. Takımlar sahaya çıkacak, destekleyin. Söz mü?" diye konuştu.

Daha sonra mikrofonu alan Diyarbakır amigosu Ramazan Tugay, taraftarlardan takımlarını desteklemelerini isteyip, "Diyarbakır" diye tezahürat yaptırmaya çalıştı. Anonsların ardından bir süre daha tribünde bekleyen taraftarlar, sonra tribünleri boşalttı.

Bu sırada maçın tatil edildiği bildirildi.

Bu taraftar bizim değil

Maçın ardından, Diyarbakırspor Başkanı Çetin Sümer, karşılaşmanın son dakikalarında olay çıkaran taraftarların, Diyarbakırspor taraftarı olmadığını söyledi.

Maçtan sonra stattan ayrılırken açıklama yapmak istemeyen Sümer, basın mensuplarının ısrarları üzerine "Bunlar yanlış. Bu taraftar bizim taraftarımız değil" dedi.

Sümer, "Bundan sonra ne karar verilecek" şeklindeki soruya, "Buna Futbol Federasyonu karar verecek" yanıtını verdi.

Bu arada, Diyarbakırsporlu futbolcular stattan ayrılırken herhangi bir açıklama yapmazken, teknik direktör Güvenç Kurtar, "Maç bitti konuşacak bir şey yok" diyerek takım otobüsüne bindi.

Kararı TFF verecek

Futbol Federasyonu, İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Diyarbakırspor maçının tatil edildiğini açıkladı.

Federasyonun internet sitesinde yapılan açıklamada, "Turkcell Süper Lig'de İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile Diyarbakırspor arasında oynanan 25. hafta müsabakası, 88. dakikada seyircilerin sahaya girmesi nedeni ile hakem Hüseyin Göçek tarafından tatil edildi. Söz konusu müsabaka ile ilgili kararı Türkiye Futbol Federasyonu verecek" denildi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir