İçişleri Bakanı Beşir Atalay Moritanya'da

Türkiye, El Kaide'nin Mağrip kolu Akmi'nin kanlı saldırılarına hedef olan Moritanya ile organize suç ve terörle mücadele işbirliği memorandumu imzaladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

NOUAKCHOTT- Türkiye ile Moritanya, organize suçlar ve terörle mücadele etmeyi öngören bir işbirliği memorandumuna imza koydu.

Moritanya'nın resmi ajansı AMI'nin bildirdiğine göre, memorandum dün akşam İçişleri Bakanı Beşir Atalay ile Moritanya İçişleri Bakanı Muhammed Uld Boilil tarafından imzalandı.

İki günlük ziyareti dolayısıyla Moritanya'da bulunan Atalay'ın imzaladığı 6 maddelik anlaşma, başta terör ve organize suçlar olmak üzere, bütün suçlarla mücadele alanında iki ülkenin işbirliğini geliştirmesini öngörüyor.

Anlaşma ayrıca, iki ülke arasında sivil savunma alanında görüş alışverişinin yanı sıra Moritanyalı yetkililerin, Türk yetkililerin tecrübesinden yararlanması amacıyla Türkiye'de staj görmelerini de öngörüyor.

Son yıllarda Batılıların sıkça kaçırıldığı ve El Kaide'nin Mağrip kolu olan Akmi'nin kanlı saldırılarının hedefinde olan Moritanya'nın Devlet Başkanı Muhammed Veled Abdülaziz, ocak ayında Türkiye'yi ziyaret etmişti.

Bu konularda ilginizi çekebilir