İDO'dan her bütçeye uygun bilet

İDO yaz sezonununu yeni hizmetleri ve yenilenen satış sistemiyle karşılamaya hazırlanıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME


 

İSTANBUL - İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO), yaz sezonununu yeni hizmetleri ve yenilenen satış sistemiyle karşılayacak.

Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamaya göre, yolcu taleplerini göz önünde bulundurarak 1 Haziran'dan tarihinden itibariyle her bütçeye ve beklentiye uygun bilet ve koltuk seçeneği sunacak.

Bilet satış sistemine ilişkin alt yapısını ve web sitesini tamamen yenileyerek, dünyanın önde gelen havayolu şirketlerinin kullandığı sistemi hayata geçiren İDO, yolcularının karşısına yeni hizmetlerle çıkacak.

Kademeli olarak 4 dilde (İngilizce, Almanca, Fransızca ve Rusça) hizmet verecek yenilenmiş internet sitesi 1 Haziran'dan itibaren yapılacak seyahatler için kullanılabilecek.

Yeni sistemde İDO yolcuları, 31 Aralık'a kadar seyahat planlarını "www.ido.com.tr"den yapabilecek. Uygulamaya ait düzenlemeler, biletleme işlemi öncesinde yolculara aktarılacak ve yolcunun kabul etmesi halinde bilet satın alma işlemi gerçekleştirilecek.

"En Ekonomi", "Ekonomi-Ekonomi Plus", "Business-Business Flex" ve VIP seçenekleri ile yolcu beklentilerine göre alternatifler yaratılarak, her bütçeye uygun ulaşım hizmeti verilecek. Uygulama, 4 farklı bölümden koltuk seçebilme ve seyahat konforunu arttıran farklı hizmetlerden yararlanabilme fırsatı sunacak.

Pendik-Yalova ve Yenikapı-Yalova hattında araçsız seyahat edecek kişiler, "En Ekonomi" ücretlerle (5-7 liralık fiyatlarla) bilet alabilecek. Yalovalılar, 28 Mayıs itibariyle online bilet satışlarına başlanacak yeni sistem sayesinde 5 liraya bilet alma imkanı yakalayacak.  

Engelli ve yaşlıların toplu taşımadaki ihtiyaçlarını da göz önünde bulunduran İDO, yeni uygulaması ile bütçelerine de katkı sağlayacak. "Ekonomi" veya "Ekonomi Plus" koltuklarından birini tercih eden yolculardan 65 yaş ve üzeri olanlar ile engelli vatandaşlar yüzde 25 oranında indirim elde edecek.

Ayrıca, "Ekonomi" veya "Ekonomi Plus" bölümlerinde seyahat edecek öğrenci (6-24 yaş) yüzde 20, basın kartı sahipleri yüzde 15, gazi, şehit, dul ve yetimleri yüzde 50 indirimden faydalanabilecek.  Ebeveyn ile seyahat eden (0-66 ay) grubundaki çocuklar bütün koltuk seçeneklerinde ücretsiz seyahat edebilecek.

İndirimli biletler sadece "Ekonomi" ve "Ekonomi Plus" bölümleri için düzenlenecek.

Gemilerinde ücretsiz ve sınırsız Wİ-Fİ hizmeti veren İDO, 14 Mayıs'tan beri de yolcularına cep telefonları açık seyahat etme imkanı sunuyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir