İdris Bal: Ciddi anlamda tehdit alıyorum

AK Parti'den istifa eden vekil İdris Bal, emniyetten koruma talep ettiğini belirterek, "Ciddi anlamda tehdit alıyorum. Daha iki gün önce üst düzeyden 'görürsek seni vururuz' diye tehdit aldım" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA -  Geçtiğimiz aylarda AK Parti'den istifa eden Kütahya Bağımsız Milletvekili Bal'a basın toplantısı sırasında üzerinde silah olup olmadığı soruldu. İdris Bal bu soru üzerine,"Ben taşırım çünkü benim güvenlikle alakalı sıkıntılarım var. Emniyetten koruma talebim oldu ve cevabı bekliyorum. Ciddi anlamda tehdit alıyorum. Güvenlik sorunum ortadan kalktığı zaman böyle bir ihtiyacım olmayacaktır. Daha iki gün önce üst düzeyden 'görürsek seni vururuz' diye tehdit aldım" karşılığını verdi.

İdris Bal, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, internet düzenlemesiyle ilgili değişiklikleri eleştirdi. Ülkede herkesin "hain ve paralel yapı" ilan edilme potansiyelinin bulunduğunu savunan Bal, internet ile ilgili düzenlemenin ilgili kesimlerle istişare yapılmadan Meclise getirildiğini söyledi.

Düzenlemeyle Telekomünikasyon İletişim Başkanı'na "yargının yerine geçme hakkı verildiğini" öne süren Bal, "Yargı kararı olmadan yasaklama getirme, kapatmaya müsaade veriyorsunuz. Bu özgürlüklerin önünü açmak mıdır yoksa kapalı toplum özlemi midir?" diye sordu. Bal, düzenlemeyle "TİB'e fişleme yetkisinin" de verildiğini savundu. 

Bir soru üzerine Bal, "Sayın Cumhurbaşkanı herhalde internet düzenlemesiyle ilgili hassas davranacaktır diye ümit ediyorum. En kötü ihtimalle Anayasa Mahkemesi'nin böylesi bir düzenlemeye geçit vereceğini zannetmiyorum" dedi. 

AK Parti Grup Başkanvekili Nuretin Canikli'nin silahla görüntülerinin basına yansıdığının anımsatılıp, kendisinin de silah taşıyıp taşımadığının sorulması üzerine Bal, "Benim korumam yok. Bana ağır ithamlar, tehditler yapılıyor. Dolayısıyla insanların silahları olabilir" diye konuştu. 

Bal, toplantı sırasında üzerinde silah olup olmadığı sorusuna da "Ben taşırım çünkü benim güvenlikle alakalı sıkıntılarım var. Emniyetten koruma talebim oldu ve cevabı bekliyorum. Ciddi anlamda tehdit alıyorum. Güvenlik sorunum ortadan kalktığı zaman böyle bir ihtiyacım olmayacaktır. Daha iki gün önce üst düzeyden 'görürsek seni vururuz' diye tehdit aldım" karşılığını verdi. 

"Şu anda belinizde mi?" sorusuna Bal, "İçimde ne olduğu bana kalsın. Benim ruhsatlı silahım var ama bunları alma sebebim ciddi tehditler. Almaya değil de bunu kullanma ve sergilemeye dikkat etmek lazım" dedi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir