İhmal, gaflet ve sorumsuzluk can kaybına neden oldu

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Van'daki ikinci depremde yaşanan can kayıplarının nedenlerini, "ihmal, gaflet, sorumsuzluk" olarak sıraladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP Genel Başkan Kılıçdaroğlu, Van’da ikinci bir yıkıma neden olan 5.6 büyüklüğündeki deprem için, "Ne yazık ki ihmal, gaflet, sorumsuzluk ikinci depremde can kaybına neden oldu" dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Van'da yaşanan ikinci deprem sonrası iki muhabiri enkaz altında kalan Doğan Haber Ajansı'nın Genel Müdürü Uğur Cebeci'yi telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti. Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

"Ne yazık ki ihmal, gaflet, sorumsuzluk ikinci depremde can kaybına neden oldu."

"İkinci depremde bir cinayet işlenmiştir"

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Mecliste düzenlediği basın toplantısında,Van'daki ilk depreminden ardından başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bütün devlet büyüklerinin Van'a gittiğini, kamuoyuna, devletin orada olduğu ve bütün önlemlerin alındığı yönünde izlenim verilmek istendiğini belirtti. Van'daki 5.6 büyüklüğündeki depremin, "deprem felaketi değil Hükümet felaketi" olduğunu savunan Hamzaçebi, "Van'daki ikinci depremde bir cinayet işlenmiştir. Bu cinayeti, Hükümet işlemiştir." diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir