İhracatçıya belge kapatma kolaylığı

İhracatın, 2 ay içinde ilgili mercilere teşvik edilmesi halinde vergi, resim ve harç istisnasından yararlanılacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - İhracatçıların, 29 Temmuz 2004 tarihinden önce aldıkları "Belgesiz İhracat Kredileri ile Vergi Resim ve Harç İstisnası Belgeleri" kapsamındaki ihracat taahhüdü kapsamında gerçekleştirdikleri ihracatı, 2 ay içinde ilgili mercilere teşvik etmeleri halinde, kredi ile ilgili yapılan işlemler vergi, resim ve harç istisnasından yararlandırılarak kapatılacak.

Belgesiz İhracat Kredileri ile Vergi Resim ve Harç İstisnası Belgeleri Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Bakanlar Kurulu Kararı, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Daha önce, Belgesiz İhracat Kredileri ile Vergi Resim ve Harç İstisnası Belgeleri Hakkında Karar'da 2006 yılında yapılan değişiklik ile 29 Temmuz 2004'ten önce alınan Belgesiz İhracat Kredileri ile Vergi Resim ve Harç İstisnası Belgelerinin ihracat taahhütlerinin, 31 Ağustos 2006'ya kadar toplam ihracat taahhüdünün yüzde 50'sinin gerçekleştirildiğinin tespiti kaydıyla, müeyyide uygulanmaksızın kapatılması imkanı getirilmişti.

Bugün yayımlanan kararname ile söz konusu kararnameye bir madde eklendi ve ihracatçılara, Belgesiz İhracat Kredileri ile Vergi Resim ve Harç İstisnası Belgeleri kapsamında gerçekleştirilen ihracatın teşvik için 2 ay süre verildi. Bu süre içerisinde teşvik edilen ihracat taahhütlerinin kapatılmasında, söz konusu kararnamede kredilere ilişkin belirtilen vergi resim ve harç istisnası uygulanacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir