İhtilal anayasası ülkenin ayıbı

Ekonomi Bakanı Çağlayan, Türkiye'nin demokratik bir sürece girdiğini belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BALIKESİR - Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, "Türkiye'nin bir ihtilal anayasasıyla yönetiliyor olması, bana göre ülkenin ayıbıdır. Bu noktada üzerimize çok baskı yaptılar, partimizi kapatmak istediler, engellemek istediler, yolumuzu tıkamak istediler" dedi.

Çağlayan, bir dizi program için geldiği Balıkesir'de, AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Burada partililere hitap eden Çağlayan, "Ümit ediyoruz ki bu dönemde sivil bir anayasası olsun Türkiye'nin. Artık sivilleşmiş, kuvvetler ayrılığını en net bir şekilde ortaya koyan hukuk sisteminde yapılmış reformlarla beraber Türkiye, demokratik bir sürece girmiştir" dedi.

Bakan Çağlayan, 1980 ihtilalini yaşayan bir kişi olduğunu belirterek, "Türkiye'nin bir ihtilal anayasasıyla yönetiliyor olması, bana göre ülkenin ayıbıdır. Bu noktada üzerimize çok baskı yaptılar, partimizi kapatmak istediler, engellemek istediler, yolumuzu tıkamak istediler" ifadelerini kullandı.

"Millet desteğiyle gelmiş bir partiyi, milletten başka hiçbir kuvvet durduramaz" diyen Çağlayan, şöyle devam etti:

"Millet getirir, millet götürür. Bunun en güzel örneğini Afrika ülkelerinde 'Arap Baharı' denilen tüm ülkelerde görüyoruz. Milletin talepleri adeta bir tsunami gibidir, ne isterse onu yapar. Bu konuda Türkiye sivilleşiyor, bunların hepsini AB için de yapmadığımızı ifade etmek isterim. Bunlar Türk milletinin isteği olduğu için ve talebi olduğu içindir. Vatandaşlarımızın hepsini kucaklıyoruz, asla ayrımcılık yapmıyoruz. Milletimizin taleplerini birebir yerine getirmeye çalışıyoruz. Milletvekilimiz ve teşkilatımız çok yoğun gayretler sarfediyor."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir