İhvan liderinin kızı da öldürüldü

Mısır'da Rabiatul Adeviyye meydanında güvenlik güçlerinin açtığı ateş sonucu Müslüman Kardeşler liderlerinden Biltaci'nin kızı hayatını kaybetti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KAHİRE - Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) liderlerinden Muhammed Biltaci'nin kızı Esma, Adeviyye meydanında göğsüne ve sırtına isabet eden mermiler sonucu hayatını kaybetti.

Mısır'da darbe karşıtlarının kitlesel oturma eylemleri düzenlediği Rabiatul Adeviyye Meydanına Mursi'nin Basın Danışmanı Ahmed Abdulaziz'in kızı Habibe de güvenlik güçlerinin açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti. Saldırıda 2 çocuğu da yaralandı.

İhvan: Ölü sayısı 300'den fazla

Öte yandan Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın (İhvan) liderlerinden Muhammed Bilteci, güvenlik güçlerinin darbe karşıtlarına yönelik katliamlarında 300'den fazla kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.

Rabiatul Adaviyye Meydanı'ndaki platformda konuşma yapan Bilteci, Mısırlıları Rabiatul Adaviyye ve Nahda meydanlarındaki göstericilere destek amacıyla sokaklara çıkmaya çağırdı. Bilteci, "Rabiatul Adaviyye'deki göstericiler üzerine ateş açılıyor. 300'den fazla kişi hayatını kaybetti" dedi.

Rabiatul Adeviyye Meydanı sahra hastanesineden ölü ayısının 163, yaralananların da 7 bine yükseldiğini açıklanmıştı.

Ramses ve Mustafa Mahmud meydanlarına da müdahale

Bu arada Mısır güvenlik güçleri, Rabiatul Adaviyye ve Nahda meydanlarına müdahalesinin ardından, Ramses ve Mustafa Mahmud meydanlarında toplanan göstericilere de müdahaleye başladı.

Polisin göstericilere müdahalesi sonucunda, kentin doğusu ile batı yakasını birbirine bağlayan 6 Ekim Köprüsü trafiğe tamamen kapatıldı.

Polisin gaz ve göz yaşartıcı bomba ile müdahale ettiği, darbe karşıtı protestocuların da polise taş ve sopalarla karşılık verdiği gözlendi. Polisin müdahalesinde çok sayıda darbe karşıtı yaralandı.