İki bakan 'sıfır olsun' dedi

Elektrikli otomobillerde özel tüketim vergisi (ÖTV) oranının ne olacağı merak ediliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANTALYA - Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, elektrikli otomobillerde özel tüketim vergisi (ÖTV) oranının ne olacağı konusunu Ekonomi Koordinasyon Kurulunda müzakere ettiklerini belirtirken, "Bakanlar Kurulu sıfıra kadar indirmeye yetkili. Benim teklifim sıfır olması, Maliye Bakanı da (sıfır olsun) diyor" dedi.

Dün Antalya Rixos Otelinde Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) tarafından düzenlenen "OSB Çevre Zirvesi"ne katılan Bakan Ergün, program sonrasında basın mensuplarıyla sohbet toplantısı yaptı.

Elektrikli otomobilde ÖTV oranlarının Ekonomi Koordinasyon Kurulunda müzakere edildiğini dile getiren Nihat Ergün, Bakanlar Kurulunun söz konusu oranı sıfıra kadar indirmeye yetkili olduğunu bildirdi. Ergün, "Benim teklifim sıfır olması ama bir tek benim teklifimle olmaz, diğer arkadaşlar da konuyu kendi açılarından değerlendiriyorlar" dedi.

Bir gazetecenin "yüksek olmasını isteyecek kim var Maliye Bakanı dışında" şeklindeki sorusu üzerine Ergün, "İşin ilginci Maliye Bakanı da (sıfır olsun) diyor. Minimum seviyede, sembolik bir rakam olmasını isteyen arkadaşlar var. 3 gibi, 1 gibi. Yüzde 5'i geçmeyen rakam olsun gibi düşünceler de var. Yüksek isteyen yok, (37 olsun, 27 olsun) diyen yok" diye konuştu.

2B arazilerinin satışıyla ilgili düzenlemenin seçim sonrasına kalıp kalmadığının sorulması üzerine de Bakan Ergün, "sonraya kaldı" yanıtını verdi.

Bakan Ergün, Kuzey Afrika ve Ortadoğu'da gelişmelerin yılın ilk yarısında petrol fiyatlarına olumsuz bazı etkilerinin olabileceğini, fakat ikinci yarıdan itibaren stabil durumun oluşacağını söyledi.

Türkiye'de tekstil sektörünün ciddi manada yeniden canlandığını da belirten Bakan Ergün, Çin'de iç pazarın genişlemesi sonucu küçük ve orta çaplı siparişleri almadıklarını, bunun da Avrupa pazarlarını yeniden Türkiye'ye yönelttiğini kaydetti.

Bu konularda ilginizi çekebilir