İki ilde 1 asker, 1 polis şehit oldu

Nusaybin ve Sur ilçelerinde terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen saldırılarda 2 güvenlik görevlisi şehit oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Mardin'in Nusaybin ve Diyarbakır'ın Sur ilçelerinde bölücü terör örgütünün düzenlediği saldırılarda 1 polis ve 1 asker şehit oldu, 3 polis yaralandı. Diğer yandan Şırnak'ın İdil ilçesinde'de 1 asker ve polis'in yaralandığı bildirildi.

Alınan bilgiye göre, Dicle Mahallesinde zırhlı polis aracına 06.00 ssıralarında teröristler roketatarlı saldırı gerçekleştirdi.

Saldırıda roketatar mermisinin isabet ettiği zırhlı araçtaki 3 polis yaralandı. Nusaybin Devlet Hastanesine kaldırılan yaralı polis memurlarından biri müdahaleye rağmen şehit düştü.

Kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede operasyon başlatıldı.

Diyarbakır'da bir asker şehit oldu

Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde devam eden operasyonlarda, bir askerin şehit olduğunu bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Sur'da bölücü terör örgütü mensubu teröristlerin düzenlediği silahlı saldırıda ağır yaralanan bir askerin, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen saat 14.48'de şehit düştüğü belirtildi.

Açıklamada, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ile yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz" ifadesi kullanıldı.

Öte yandan Şırnak'ın İdil ilçesinde 1 asker ve 1 polis yaralandı. Yaralıların hayati tehlikesinin olmadığı belirtildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir