İki ilde terör saldırısı: 4 şehit, 39 yaralı

PKK'lıların Nusaybin İlçesi'nde 2 polisin şehit olmasına yol açan bombalı saldırısı sonrası, İdil'den de 2 şehit haberi geldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde PKK'lıların gece yarısı bomba yüklü araçla düzenledikleri saldırıda 2 polis şehit düştü, 39 kişi de yaralandı. Bu saldırının etkileri sürerken, Şırnak'ın İdil İlçesi'nden de şehit haberi geldi. İlçede PKK saldırısı sonrası 2 asker hayatını kaybetti. Şehit sayısı 4'e yükseldi.

Mardin'de bomba yüklü araçla saldırı

Nusaybin İlçesi'nde PKK tarafından bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda iki polisin hayatını kaybettiği ve 35 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Alınan bilgiye göre, ilçe girişindeki Bölge Trafik İstasyonu ve polis lojmanlarının bulunduğu noktaya terör örgütü PKK mensuplarınca sabah erken saatlerde bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi.

Patlamanın etkisiyle polis lojmanlarında büyük hasar yaşanırken, karayolunda da derin çukur oluş

Saldırıda 2 polis şehit oldu, aralarında sivillerin de bulunduğu 35 kişi yaralandı.

Valilik açıklaması

Mardin Valiliğinden yapılan açıklamada, Nusaybin Bölge Trafik İstasyonu'na saat 05.45 civarında terör örgütü mensuplarınca bombalı araçla saldırı düzenlendiği belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Saldırıda 2 polisimiz şehit olmuştur. İkisi sivil olmak üzere polis ve polis ailelerinden 35 yaralı bulunmaktadır. Hayati tehlikesi olmamak kaydıyla yaralılardan ikisi Mardin Devlet Hastanesinde, ikisi de Kızıltepe Devlet Hastanesinde ameliyata alınmıştır. Daha hafif yaralı durumda bulunan vatandaşlarımızın tedavileri, Nusaybin Devlet Hastanesinde devam etmektedir. Milletimizin huzurunu, ülkemizin güven ve istikrar ortamını bozmayı amaçlayan bu saldırıda hayatlarını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve aziz milletimize baş sağlığı, yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz."

İdil'de 2 asker şehit oldu

İlçede PKK'lı teröristlerin yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukurların kapatılması ve barikatların kaldırılması, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması için ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından güvenlik güçlerince 18 Şubat'ta başlatılan "Şehit Özel Harekat Polisi Ersin Yıldırım Operasyonu" sürüyor.

Operasyonda teröristlerin saldırısı sonucu yaralanan 6 askerden 2'si kurtarılamayarak şehit düştü.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir