İki tane ayyaşın yaptığı yasa, sizin için muteber oluyor da...

Başbakan Erdoğan, yeni alkol düzenlemesine ilişkin eleştirilere parti grubundan cevap verdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Meclis'teki Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada yeni alkol düzenlemesini değerlendirdi.

Söz konusu düzenlemeye yönelik "Bunu inancı gereği yapıyor, İslam böyle emrettiği için yapıyor" şeklindeki eleştirileri hatırlatan Erdoğan, "Secaat arz ederken sirkatin söylüyor. Yani hangi din olursa olsun, bir din yanlışı değil doğruyu emrediyor. Doğruyu emrediyorsa bunu din emrediyor diye karşısında mı duracaksın? İki tane ayyaşın yaptığı yasa, sizin için muteber oluyor da inancın emrettiği bir gerçek, bir vaka, niçin sizler için reddedilmesi gereken bir olay haline geliyor" dedi.

Yeni alkol düzenlemesini tarihi bir adım olarak nitelendiren Erdoğan, ''Biz bu düzenlemeyi milli, manevi değerleriyle huzur ve güvenlik içinde insanımızı geleceğe baksın diye yaptık. Hiç kimse bunu farklı yerlere çekmesin" diye konuştu.

Erdoğan söz konusu düzenlemenin Meclis'ten geçmesine destek veren MHP'ye teşekker ederek, "Bu düzenleme bir yasak değildir. Bu düzenleme yaşam tarzlarına müdahale değildir" vurgusunu yaptı.

Biz hiçbir şeyi yasaklamadık

Günlerdir yurt dışında ve içinde "alkol yasaklandı" diye propaganda yapıldığını belirten Başbakan Erdoğan, "Bunu söyleyenler, bunu yazıp çizenler, bunu yurt dışında ve yurt içinde yayanlar, en hafif tabiriyle yalancıdır. Biz hiçbir şeyi yasaklamadık. 10,5 yıldır kimsenin yediğine, içtiğine karışmadık. Bundan sonra da karışmayız. Karışana da müsamaha göstermeyiz" dedi.

Reyhanlı ziyareti

Konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Reyhanlı ziyaretindeki kalabalığa ilişkin söylediği 'bindirilmiş kıtalar'' ifadesini de eleştiren Başbakan Erdoğan, "O sizin meşrebinizdir, mizacınızdır. Bizim bu tür toplantı anlayışlarımızda bindirilmiş kıta anlayışımız yoktur. Bindirilmiş kıtalarla kendimizi aldatmayız. Reyhanlı, AK Parti'nin yüzde 72 oy aldığı bir ilçedir" şeklinde konuştu.