İki uzman çavuş şehit oldu

Mardin'de ve Kars'ta PKK'lılara yönelik operasyonlarda görevli 2 uzman çavuş şehit düştü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 1 uzman çavuş şehit düştü. Kars'ta da, bir önceki hafta terör örgütü PKK'ya dönük düzenlenen operasyon sırasında kayalıklardan düşerek yaralanan ve hastaneye kaldırılan uzman çavuş şehit oldu. 

Nusaybin'de operasyonlar sürüyor

Nusaybin'de PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi, kazdıkları hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması için 14 Mart'ta başlatılan sokağa çıkma yasağından sonra asker ve polisin müşterek başlattığı operasyon sürüyor. 

Operasyon kapsamında bugün saat 11.00 sıralarında Abdülkadirpaşa Mahallesi'nde çıkan çatışmada ağır yaralanan bir uzman çavuş kaldırıldığı Nusaybin Devlet Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Bir haftadır yaralı olan asker kurtarılamadı

Kars'ta bir hafta önceki terör örgütü operasyonu sırasında kayalıklardan düşerek yaralanan Uzman Çavuş Kazım Ay, Erzurum'da tedavi gördüğü hastanede şehit oldu.

Alınan bilgiye göre, Erzurum Jandarma Bölge Komutanlığı Özel Harekat Tabur Komutanlığında görevli 27 yaşındaki Uzman Çavuş Ay, bir hafta önce Kars'ta terör örgütü mensuplarına yönelik operasyonda kayalıklardan düşüp yaralanarak Erzurum'daki Mareşal Çakmak Asker Hastanesine kaldırıldı.

Ay, hastanedeki müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit düştü.

Şehidin cenazesi, Erzurum Askeri Havaalanı'nda düzenlenen törenin ardından defnedilmek üzere memleketi Aksaray'a uğurlanacak.

Şehit Uzman Çavuş Ay'ın ikiz çocuk babası olduğu öğrenildi.

 

 

Kaynak: DHA, AA