İKMİB başkanlığı için yeni aday Pelister oldu

PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu'dan sonra Beta Kimya Yönetim Kurulu Başkanı Adil Pelister de İKMİB başkanlığına adaylığını koydu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SERCAN AKINCI

İSTANBUL - Kimya sektöründe her alanda rekabet yaşanıyor. İstanbul Ticaret Odası (İTO) başkanlığı için adaylığını resmi olarak açıklayan Şekib Avdagiç ve Abdullah Teber kimya sektörü temsilcisi. İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği'nde (İKMİB) de 2 kişi adaylığını açıklamış durumda. Geçtiğimiz haftalarda Çırağan Sarayı'nda düzenlediği basın toplantısıyla Türk Plastik Sanayicileri Araştırma Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV) Başkanı Yavuz Eroğlu İKMİB başkan adaylığını açıklamıştı. Dün de Beta Kimya Yönetim Kurulu Başkanı Adil Pelister başkan adaylığını açıkladı.

Mevcut İKMİB yönetiminin desteğini alan Pelister, bugün Four Seasons İstanbul at the Bosphorus'ta düzenlediği basın toplantısıyla adaylığını duyurdu. "Biz Birlikte Güçlüyüz" mottosuyla seçim çalışmalarını yürütecek olan Pelister, www.kimyamizbir.org internet adresinden de tüm çalışmalarını paylaşacak.

Mevcut yönetim anlayışını devam ettireceklerini ifade eden Adil Pelister, Murat Akyüz'ün 12 yıllık tecrübesi olduğunu ve bundan faydalanacaklarını kaydetti. Seçim çalışmalarına hızlı başladıklarını anlatan Pelister, "Olumlu tepkiler alıyoruz. Bu bizim sorumluluğumuz artırıyor. Ülke ekonomisini ileri götürmek için 1 dolar bile ihracatı olan firmalara dokunmamız gerekiyor" dedi.

Hedef kalıcı 2'ncilik

6 binden fazla ihracatçıyı temsil eden İKMİB’in, şu anki Başkanı Murat Akyüz’le büyük bir gelişme gösterdiğini ve ihracatçının ciddi bir büyüme kaydettiğini vurgulayan Pelister, bayrağı devraldıktan sonra kimya ihracatının gelişimine katkı yapmaya devam edeceklerini ve hedeflerinin kimya ihracatını genel ihracat içinde ikinci sıraya sabitlemek olduğunu söyledi.

Toplantıda kimya sektörü ihracatıyla ilgili bilgi veren Pelister, "Yıl boyunca özellikle yakın coğrafya ve komşu ülkelerde yaşanan sıkıntıların sektör ihracatını olumsuz yönde etkilemesine rağmen 16 milyar dolarlık kimya ihracatı hedefimize ulaştığımız için gururluyuz. Seçim sonrasında hedefimiz değerli yönetimimizden devralacağımız bayrağı ileriye taşımak. 2017 yılında Türkiye’nin en çok ihracat gerçekleştiren üçüncü sektörü konumundaki Türk Kimya Sektörünün ikinci sıraya yerleşmesi ilk hedefimiz olacak. Bunun için 20 milyar doların üstünde ihracat yapmamız gerekiyor" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir