İktidar hesabı yanlışa sürükler

Baykal, "Hiç kimse bizi 'şöyle yap, böyle yap, seni iktidara getiririz' söylemleriyle aldatamaz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TRABZON - Eski CHP Lideri Baykal, "Muhalefette görevim yok diye düşünürsen, iktidar olmak için kestirme yollar aramaya kalkarsan, bu sizi çok ciddi yanlışlıklara sürükleyebilir"

dedi.

Baykal, CHP'nin eski ilçe başkanlarından Muammer Şahin'in oğlunun düğünü için geldiği Trabzon'da, CHP İl Başkanlığını ziyaret etti. Baykal, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Trabzon'a siyasal amaçların dışında bir dostluk anlayışı içinde geldiğini ifade etti.Türkiye'nin CHP içindeki dayanışmaya, kardeşliğe çok büyük ihtiyacı olduğunu söyleyen Baykal, şöyle devam etti:

"CHP, Türkiye'nin temelidir, özüdür, bir büyük siyasi partidir. Türkiye'nin bağımsızlığını güvence altına almış, çok büyük devrimler yapmış, reformlar yapmış, Türkiye'nin bugünkü noktasına gelmesini sağlamış olan partidir. Bunu hiçbir zaman unutmayalım. Bu anlayış içinde gün olur iktidarda oluruz, gün olur muhalefette kalırız ama muhalefette de görevimiz var, iktidarda da görevimiz var. Biz sadece iktidara gelerek görev yapacak partilerden değiliz. Biz muhalefette de görev yaparız. Muhalefette de büyük görevler yapıyoruz, bugüne kadar da büyük görevler yaptık; hizmet olarak, caydırıcı olarak, yanlışlıkları önleyici olarak, iktidarın yanlış istikamete sürüklenmelerini önleyerek, Türkiye'nin temel dinamiklerini sahiplenerek.

(Muhalefette görevim yok) diye düşünürsen, iktidar olmak için kestirme yollar aramaya kalkarsan, iktidar olmanın kestirme yolları, sihirli değnek dokunuşuyla birden bire iktidara gelme

hevesleri, hesapları, sizi çok ciddi yanlışlıklara sürükleyebilir. Biz görmüş geçirmiş partiyiz. İlkelerimizi biliyoruz. Temellerimizi, görevimizi, tarihi misyonumuzu biliyoruz. O nedenle hiç kimse bizi 'şöyle yap, böyle yap, seni iktidara getiririz' söylemleriyle aldatamaz."

Bu konularda ilginizi çekebilir