İlaç krizinde uzlaşı sinyali

Bakan Çelik, ilaç krizine ilişkin bugünkü görüşmeden uzlaşı çıkacağını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSTANBUL -  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, eczacılarla Sosyal Güvenlik Kurumu arasında yaşanan "İlaç alımı protokolü" krizine ilişkin, "Bugünkü görüşmeden uzlaşı çıkacak" dedi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, TBMM'de gazetecilerin sorularını yanıtladı.
İlaçla ilgili sorular üzerine Çelik, bugün nihai görüşmeleri yapacaklarını, büyük ihtimalle uzlaşı çıkacağını söyledi. Çelik, dün 15 madde üzerinde değerlendirme yaptıklarını, bir-iki maddeyi bugüne ertelediklerini anımsattı.
Eczanelerin iskontalarıyla ilgili taleplerinin bulunduğuna işaret eden Bakan Çelik, "Reçete başına iskontolarla ilgili talepleri var. İskontoların yüksekliğinden dolayı kar marjlarının düştüğü, ek desteğe ihtiyaç duyduklarını ifade ediyorlar. Gruptaki sunumdan sonra bugün görüşmeler neticesinde uzlaşacağımızı düşünüyorum. Onlar da iyi niyetliler" dedi.
Sendikalar Yasa Tasarısı
Bir başka soru üzerine Çelik, dün nihai görüşmeler yaptıklarını,  iş kolu barajıyla ilgili sıkıntılar yaşandığını belirtti. İş kolunda yetkili sendikaların tavrının, barajdan etkilendikleri yönünde olduğunu kaydeden Çelik, yetkili sendikaların bu konudaki sunumlarını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sunduklarını, bir noktaya geldiklerini bildirdi. 
Yeni bir arıza çıkmazsa, bugün öğleden sonra Sendikalar Yasa Tasarısı'nı Meclise sunacaklarını bildiren Çelik, 8-9 toplantı yaptıklarını, bu noktaya geldiklerini söyledi.
Bu konularda ilginizi çekebilir