İletişim sorunu çeken köylere 'kablosuz' çözüm

Bingöl'de başlatılan "Gelişmiş Kablosuz Telefon Sistemi" projesiyle köylerde iletişim sorununun giderileceği bildirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BİNGÖL- Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Ulaştırma Bakanlığı tarafından uygulanan ve pilot bölge Bingöl'de başlatılan "Gelişmiş Kablosuz Telefon Sistemi" projesiyle köylerde iletişim sorununun giderileceğini bildirdi.

Bingöl Telekom Müdürlüğü tarafından söz konusu projenin tanıtımı için Bingöl Valiliği'nde toplantı düzenlendi.

Bingöl İl Telekom Müdürü Mustafa Yiğitbaş, toplantıda yaptığı konuşmada, Ulaştırma Bakanlığınca altyapısı Türk Telekom'a yaptırılacak proje kapsamında Bingöl'deki 106 köy ve bu köylere bağlı mezralara hizmet götürüleceğini belirtti.

Bingöl'de fizibilite çalışmalarına başlandığını bildiren Yiğitbaş, sistemin tamamlanması halinde ildeki 106 köye kablosuz telefon ve internet hizmeti verileceğini kaydetti.

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz da projede Bingöl'ün pilot il seçilmesinden dolayı Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a teşekkür etti.

Söz konusu projenin çok güzel bir hizmet olduğunu dile getiren Yılmaz, "Yolları KÖYDES kapsamında yapıyoruz. İletişimin olmadığı köylerde de bu projeyle sorun giderilecek. Bingöl'ün pilot il seçilmesi daha güzel bir durum" dedi.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir