İlk derbi Beşiktaş ile Fenerbahçe'nin

Spor Toto Süper Lig 2011-2012 sezonu fikstür çekimi İstanbul'da yapıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Spor Toto Süper Lig'de 2011-2012 sezonu fikstür çekimi İstanbul'da yapıldı. Spor Toto Süper Lig'de 2011-2012 sezonunun fikstürü çekilirken, derbi maçların haftaları da belli oldu.

Yeni sezonun ilk derbisi 8. haftada Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında yapılacak. Fenerbahçe'yi Fiyapı İnönü Stadı'nda ağırlayacak olan Beşiktaş, ligin 11. haftasında ise Galatasaray ile yine kendi sahasında karşılaşacak.

Spor Toto Süper Lig 2011 - 2012 Sezonu Fikstürü için tıklayın

Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki derbi maç ise 14. haftada sarı-kırmızılıların sahası Türk Telekom Arena'da yapılacak.

Öte yandan, ligin 12. haftasında Trabzonspor-Beşiktaş, 15. haftasında Trabzonspor-Galatasaray ve 16. haftasında da Fenerbahçe-Trabzonspor maçları yapılacak.

Play-off'lu lig

Fikstür çekiminde, play-off'lu ligin statüsüyle ilgili bilgi veren Futbol Federasyonu Profesyonel Maçlar Planlama ve Organizasyon Müdürü Ufuk Şepik, 9 Eylül Cuma günü startı verilecek Spor Toto Süper Lig'in 21 Aralık 2011 Çarşamba günü yapılacak maçlarla devre arasına gireceğini, ikinci yarının 4 Ocak 2012 Çarşamba günü yapılacak maçlarla başlayacağını ve normal sezonun 8 Nisan 2012 Pazar günü tamamlanacağını bildirdi.

34 haftalık periyodun ardından play-off uygulamasına geçileceğini kaydeden Şepik, 34 haftalık lig periyodunu ilk 4 sırada bitiren takımların ''Play-Off Şampiyonluk Grubu''nu oluşturacağını belirterek, statüyü şöyle anlattı:

''Play-off şampiyonluk grubunu 34 haftalık lig müsabakalarında birinci bitiren takım UEFA Şampiyonlar Ligi ön eleme veya gruplara direkt katılma hakkını kazanacak, yani bir avantaja sahip olacak. Nedir bu avantaj? Birinci olan takımımız play-off grubunu 3. ve 4. bitirmesi durumunda dahi UEFA Şampiyonlar Ligi ön eleme müsabakalarını oynamaya hak kazanacak. Bunun avantajını 34 haftalık periyotta birinci olan takımımız kullanacak. Play-off grubunu birinci olarak bitiren takımımız lig şampiyonu olacak ve Şampiyonlar Ligi gruplarına direkt katılmaya şu anki statü hükmümüz gereğince hak kazanacak. İkinci olan takımımız zaten Şampiyonlar Ligi ön eleme müsabakası oynamaya hak kazanacağı için, ligi birinci bitiren takımımız 2. olması durumunda da yine bu şekilde devam edecek.

Üçüncü olan takımımız UEFA Avrupa Ligi müsabakası oynayacak. 5, 6, 7 ve 8. sırada ligi bitiren takımlarımız play-off UEFA Avrupa Ligi Grubu'nu oluşturacaklar. Çift maçlı eleminasyon sistemine göre oynanacak müsabakalardan sonra bu grubu birinci bitiren takımımız ile UEFA Şampiyonlar Ligi Grubu'nu 4. sırada bitiren takımımız, tek maçlı eleminasyon sistemine göre oynanacak maç sonucunda, tarafsız sahada bizim tespit edeceğimiz sahada oynanacak müsabaka sonunda UEFA Avrupa Ligi'ne katılacak 4. takım olacak.''

İlk hafta maç programı

Yayıncı kuruluş Lig TV'nin merkez stüdyolarında gerçekleştirilen fikstür çekiminin ardından yeni sezonda ilk haftanın maç programı şöyle oluştu:

Medical Park Antalyaspor-Gaziantepspor

Ankaragücü-Mersin İdmanyurdu

Eskişehirspor-Beşiktaş

Bursaspor-Kayserispor

Kardemir Karabükspor-Sivasspor

Samsunspor-Gençlerbirliği

İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Galatasaray

Manisaspor-Trabzonspor

Fenerbahçe-Orduspor

Spor Toto Süper Lig 2011 - 2012 Sezonu Fikstürü için tıklayın

Bu konularda ilginizi çekebilir