İlk kez konuştu

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı olarak önerdiği İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) eski Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, isminin açıklanmasının ardından ilk kez konuştu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP'nin Cumhurbaşkanlığına ''çatı aday'' olarak önerdiği Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, isminin açıklanmasının ardından ilk açıklamasını yaptı. 

Yazılı bir açıklama yapan İhsanoğlu, "Bu uzlaşmanın odak noktasında olmak büyük bir teveccühün eseridir. Şüphesiz ki Türkiye gibi büyük bir ülkede bu yüce makama layık, görevini hakkı ile ifa edecek çok sayıda üstün vasıflı şahsiyetlerin varlığı muhakkaktır. CHP ve MHP'nin bu konudaki ortak kararını saygı ve teşekkür ile karşılıyorum'' ifadesini kullandı. 

"Türkiye'de demokratikleşme süreci açısından çok önemli bir dönemeç"

Türkiye'de cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk defa halkın oyları ile yapılacağı bu dönemde böylesine büyük bir uzlaşmanın  gerçekleşmiş olmasının Türkiye'de demokratikleşme süreci açısından çok önemli bir dönemeci belirlediğini belirten İhsanoğlu, şunları kaydetti:

"Uzlaşmanın  odak noktasında olmak büyük bir teveccühün eseri"

''Milletin muhtaç olduğu ve ısrarla talep ettiği bu uzlaşma şüphesiz ki ülkemizde huzur ve istikrarın sağlanması için atılmış mühim bir adımdır. Bu uzlaşmanın  odak noktasında olmak büyük bir teveccühün eseridir. Şüphesiz ki Türkiye gibi büyük bir ülkede bu yüce makama layık, görevini hakkı ile ifa edecek çok sayıda üstün vasıflı şahsiyetlerin varlığı muhakkaktır. CHP ve MHP'nin bu konudaki ortak kararını saygı ve teşekkür ile karşılıyorum.''

Bu konularda ilginizi çekebilir