İlk seans teknik arıza nedeniyle yapılamadı

İMKB'de teknik sorundan dolayı girilen tüm emirler iptal edildi ve ilk seans yapılamadı. Bu arada BORYAD Başkanı Bahçuvan, hukuki sorunlar yaşanabileceğine dikkati çekti.İMKB, ikinci seansa 205 puan düşüle 60.520 puandan başladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSTANBUL - İMKB'de ilk seans teknik arıza nedeniyle iptal edildi. İMKB ikinci seansa 205 puan düşüle 60.520 puandan başladı.
Hisse Senetleri Piyasası 1. seansının teknik bir nedenden dolayı açılış seansında durduruldu. 10.25'e ertelenen sürekli müzayededeki işlemler de kısa süre sonra yeniden durdu ve işlemler bir kez daha ertelendi.
İMKB'nin Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) gönderdiği açıklamada, alım-satım sisteminde yaşanan teknik sorunun devam etmesi nedeniyle sabah gerçekleşen bütün işlemlerin ve girilen tüm emirlerin iptal edildiği belirtildi.
Bu arada İMKB'de bugün kapanış seansı uygulamasına geçilecek.
 
BORYAD: Hukuki problemler çıkabilir
 
Bu arada Borsa Yatırımcıları Derneği (BORYAD) Başkanı Ali Bahçuvan, İMKB'de yaşanan teknik soruna ilişkin hukuki sorunlar yaşanabileceğine dikkati çekti.
İMKB'de yaşanan teknik soruna yönelik açıklama yapan BORYAD Başkanı Ali Bahçuvan, olayın hukuki boyutlarına da dikkati çekerek, "Türkiye piyasası küçük bir piyasa değil, yerli yabancı bir çok yatırımcı var. Bu konuda hukuki problemler çıkabilir" dedi.

Teknik sorunun kapanış seansı ile ilgili olabileceğine de değinen Ali Bahçuvan, eğer sistem şu an için bunu kaldırmaya müsait değilse bunun ertelenebileceğini belirterek, "Eğer, kapanış seansını şu an için mevcut sistem kaldırmıyorsa, bu 3-4 ay ertelenebilir. Teknik yatırımlar yapıldıktan sonra geçilir. Kapanış seansı, seansların açık olmasından daha önemli değil" dedi.

Bahçuvan, finans merkezi olmaya aday olan İstanbul'da böyle bir sorunun yaşanmasının da ayrıca sıkıntı verici olduğunu kaydetti.

 
Önemli veri akışı yok, yurtdışı endeksler yatay
 
İlk seansı boş geçiren İMKB, yurtdışı piyasalardan bir şey kaçırmadı. Önemli veri akışı bulunmazken, borsalar yatay seyir izliyor. 
 
Küresel hisse senetleri cephesinde dün pozitif eğilim gözlenirken 128 dolara kadar çıkan petrol bugün 125 dolar seviyesinde seyrediyor.
 
Bu sabah Asya piyasaları günü olumlu bir hava ile geçerken, Avrupa endeksleri de yatay seyir izliyor.
 
Bu arada Uluslararası piyasada Euro/Dolar 1.3255 sent seviyesinde yer alırken, içerde Dolar/TL 1.7595, Euro/TL 2.3335 düzeyindeler.
 
Tahvil-bono piyasasında ise gösterge faiz yüzde 9.28 bileşikten işlem görüyor.


Borsada işlemler 60.520 puandan başladı

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) 100 Endeksinde işlemler 60.520,67 puandan başladı.

İMKB 100 Endeksi önceki kapanışa göre 205,21 puan azalarak 60.520,67 puan seviyesinden açıldı.

Hisse senetleri, bu seviyede ortalama yüzde 0,34 oranında değer kaybetti.

Bu konularda ilginizi çekebilir